Sponzorirano

Nadolazeći događaji

Jeli se moglo naći drugo rješenje za poziciju ograde?

Postavljanje zaštitne ograde oko škole za svaku je pohvalu, ali s prvim kišama nastat će prometni kaos

2615 puta

Jedna od tema današnje sjednice Gradskog vijeća Grada Vodica bilo je postavljanje ograde između natkrivenog sportskog igrališta, takozvanog Balona i osnovne škole u Vodicama. Naime, na udaljenosti od šest metra od natkrivenog nogometnog igrališta, između igrališta i školske zgrade, postavlja se zaštitna ograda koja će, po mnogima, narušiti cirkulaciju prometa na tom području.

 

Vijećničko pitanje na ovu temu postavio je Gordan Fržop, a zamjenik gradonačelnice Stipe Bosotin, kazao je kako mu se već nekoliko građana obratilo vezano za ovu problematiku.

„Iako ova problematika nije u nadležnosti Grada već Županije, s njom smo detaljno upoznati. Osobno sam otišao provjeriti o čemu se radi, a ravnatelj Friganović kazao mi je kako se zbog zaštite i sigurnosti djece, postavlja ograda na udaljenosti od šest metra od natkrivenog nogometnog igrališta. Po mom mišljenju, dogodit će se veliki problem već prvog dana škole, a posebno kad padne kiša. Stotine djece u školu voze roditelji kojima je sada uvelike ograničen prostor za parkiranje i okretanje. Roditelji će morati parkirati auto na udaljenosti od par stotina metara od škole i djecu za ruku voditi do škole, tako da nisam siguran koliko je to u interesu djece.", kazao je zamjenik gradonačelnice.

Komentar ove situacije zatražili smo i od ravnatelja Osnovne škole Vodice, Grge Friganovića, koji nam je kazao sljedeće:

„Školski odbor je donio odluku o tome da se škola ogradi. Županija, koja je vlasnik i osnivač škole, raspisala je natječaj i osigurala sredstva za realizaciju ovog projekta. Potpisan je ugovor s izvođačem i ograda se postavlja. Radi se o školskom prostoru, u kojem prije i nakon nastave te za vrijeme trajanja odmora bude na stotine djece. Roditelji se ponekad ponašaju vrlo slobodno i svi bi najradije došli autom do samog ulaza u školu. Zbog sigurnosti djece škola je, prema odluci Školskog odbora, ograđena, a roditelji će se morati snaći. Sigurnost djece nam je na prvom mjestu.", rezolutan je bio ravnatelj Friganović, te naglasio kako je odluku  o poziciji gdje će biti ograda donio zajedno sa pojedinim članovima školskog odbora 

Kontaktirali smo i Ured župana Šibensko-kninske županije, te nam je i tamo kratko rečeno da je osnovna svrha postavljanja zaštitne ograde upravo zaštita i sigurnost djece, posebno one najmlađe, koja su najugroženiji sudionici u prometu.

Kako mišljenje dogradonačelnika Bosotina, o potencijalnim problemima s cirkulacijom prometa, dijele brojni drugi roditelji školske djece, tako je dogradonačelnik sljedeći tjedan u Županiji zatražio na tu temu sastanak, na kojem će pokušati pronaći kompromis i zajedničko rješenje.


ATT desktop 1150x200 animated

BumbaNG
tehnoadeo2017
 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove portala Infovodice. Infovodice zadržava pravo obrisati neprimjeren komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara portal Infovodice nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.


Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)


LITRETAVANJE PO VODICAMA

  1. Foto vijesti
  2. Video vijesti

O nama

Informativno oglasni portal Grada Vodica - Gradske, kulturne, sportske vijesti, video i fotografije vezane za Vodice i širu okolicu

E-mail:

Arhiva vijesti

« Ožujak 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31