Sponzorirano

Nadolazeći događaji

DVA DANA, DEVET TEMA, 65 SUDIONIKA

Održana besplatna radionica za privatne iznajmljivače

Turistička zajednica grada Vodica organizirala je besplatnu dvodnevnu radionicu namijenjenu privatnim iznajmljivačima. Radionica je održana u Gradskoj vijećnici, a prijavilo se 65 sudionika koji su ovom prigodom besplatno proširili svoje znanje kroz devet tema vezanih za poslovanje objekata u domaćinstvima.
Prvi dan je obuhvatio četiri teme: kako komunikacijom ostvariti prodaju smještaja, pravilnom prezentacijom apartmana do pune popunjenosti, uspješno poslovanje s turističkim agencijama te koji su to najučinkovitiji turistički portali za oglašavanje.

„Sve teme obrađene prvog dana vrlo su interesantne našim iznajmljivačima jer su obuhvaćale niz praktičih situacija s kojima se susreću u svom poslovanju. Od načina komunikacije, kojim kanalima doći do upita gostiju i rezervacija te kako prepoznati lažne upite. Zatim, koliko je važna pravilna prezentacija smještaja kako bi postigli bolju popunjenost. Obrađeni su i načini poslovanja: samostalno, putem agencija ili portala, koji portali su najpopularniji, poslovati putem besplatnih ili plaćenih portala, koje su njihove prednosti i nedostaci te na što treba obratiti posebnu pažnju kod odabira portala.", kazala je direktorica TZ Vodice, Anita Franin Pečarica.

IMG_1082.jpg

Drugi dio radionice obuhvaćao je ostale načine oglašavanja smještaja poput vlastitih web stranica, društvenih mreža, GoogleMapa, newslettera i klasičnih načina oglašavanja.

„Pričali smo i o dobrim ocjenenama i recenzijama koje su jako bitne za pozicioniranje smještaja, na koji način do njih doći, kako reagirati na loše ocjene i recenzije te koliko je bitna brzina pružanja odgovora i slično", kazala je Franin Pečarica.

Zadnja tema je obuhvaćala vođenje računa, evidencija i što treba imati pri dolasku inspekcije.

„Iznajmljivače je posebno zanimalo izdavanje računa, posebice kod poslovanja s agencijama i portalima zbog pitanja vezanih za iskazivanje provizije, plaćanja PDV-a na provizije i drugo", otkrila je direktorica te dodala da su zadovoljni interesom i odazivom četvrte radionice: „Nadamo se da će im ovakve radionice pomoći u poslovanju. Zbog velikog interesa planiramo u drugoj polovici svibnja organizirati dodatne radionice i prezentacije!"

IMG_1078.JPG


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove portala Infovodice. Infovodice zadržava pravo obrisati neprimjeren komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara portal Infovodice nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)


LITRETAVANJE PO VODICAMA

  1. Foto vijesti
  2. Video vijesti

O nama

Informativno oglasni portal Grada Vodica - Gradske, kulturne, sportske vijesti, video i fotografije vezane za Vodice i širu okolicu

E-mail:

Arhiva vijesti

« Lipanj 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30