Sponzorirano

Nadolazeći događaji

Sudjelovalo 15 učitelja i 60 učenika

Vodiški stakleni riton: U Kulturnom centru prezentiran projekt OŠ Vodice koji je nastao u suradnji s lokalnom zajednicom

772 puta

U petak 09. lipnja u Kulturnom centru Vodice održana je prezentacija školskog programa Vodiški stakleni riton

Projekt je zamišljen s ciljem upoznavanja učenika s prirodnim obilježjima i povijesnim naslijeđem šireg prostora Vodica te načinom života predrimskog i rimskog razdoblja kako bi mogli aktivnije sudjelovati u očuvanju ukupne zavičajne baštine, a ujedno dugoročno pridonijeti razvoju kraja u kojem žive.

U projekt koji je trajao tijekom cijele školske godine bilo je uključeno 15 učitelja i šezdesetak učenika od drugog do osmog razreda podijeljenih u 9 sekcija: razredna nastava koja je izrađivala suvenire u obliku ritova, male torbice s uresom ritona, rimske mačeve i štitove od stiropora, književnost koja je izrađivala rječnik starih vodičkih riječi, oslikavali stare predmete s nekadašnjim nazivima i objašnjenjima, jezična (engleski, njemački), likovna, glazbena, tehnička kultura izrada suvenira – magnetića s likom ritona, antičko glazbalo liru / kitaru, riton od stiropora, prirodoslovna (priroda, biologija, kemija -izrada sapuna s mirisom lavande u obliku školjki), geografija i povijest 

Škola se prijavila i na neke objavljene natječaje čiji se rezultati očekuju u drugoj polovini lipnja. Uz Osnovnu školu na ovom sveobuhvatnom vannastavnom projektu sudjelovali su i vanjski suradnici: Pučko otvoreno učilište Vodice, Muzej grada Šibenika, Konzervatorski odjel Šibenik, Muzej antičkog stakla Zadar koji je odobrio besplatan posjet učenika ovom Muzeju i besplatno stručno vodstvo po zadarskom forumu, Odjel za kulturnu i prirodnu baštinu NP Krka s kojim će se ove jeseni organizirati radionica u Burnumu, posjet Zbirci u Puljanima te sudjelovanje učenika na Burnumskim Idama. Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj grada Šibenika uključio se u projekt pomažući pri sastavljanju prijava na natječaje.

Projekt se nastavlja tijekom ljetnih praznika kada će učenici sudjelovati u sklopu terenske nastave u priredbi "Ljetne bakanalije". U trećoj fazi projekta početkom rujna učenici će posjetiti Muzej antičkog stakla u Zadru, Arheološki muzej u Zadru i sudjelovati u ljetnoj manifestaciji "Burnumske ide"

Na kraju današnje prezentacije zaslužnim učiteljima, učenicima i sponzorima dodijeljene su zahvalnice. Na kraju spomenimo kako je Grad Vodice ovaj projekt pomogao s 10.000,00 kuna, a vodička Turistička zajednica s 5.000,00 kuna.

Snimili smo video prilog u kojem od inicijatora ovog projekta, učitelja povijesti Damira Bulata možete saznati više o samom projektu.


ATT desktop 1150x200 animated

BumbaNG
tehnoadeo2017
 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove portala Infovodice. Infovodice zadržava pravo obrisati neprimjeren komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara portal Infovodice nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.


Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)


LITRETAVANJE PO VODICAMA

  1. Foto vijesti
  2. Video vijesti

O nama

Informativno oglasni portal Grada Vodica - Gradske, kulturne, sportske vijesti, video i fotografije vezane za Vodice i širu okolicu

E-mail:

Arhiva vijesti

« Travanj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30