Sponzorirano

Nadolazeći događaji

U Memorijalnom centru Faust Vrančić održat će se druga radionica "Antičke zamke Jadranskog mora"

284 puta

U petak, 2. lipnja, u 10.30 u Prvić Luci na otoku Prviću, održat će se druga radionica projekta Antičke zamke Jadranskog mora, u Memorijalnom centru Faust Vrančić. Radionica je to koja se održava u sklopu projekta ATAS – Antičke zamke Jadranskog mora i koju provode četiri partnera iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore s ciljem turističke valorizacije podvodne kulturne baštine i ciljane promocije ronjenja i kulturnog turizma na Jadranu koja će se realizirati uz pomoć zajedničke digitalne platforme.

 

Projektni partneri su: Grad Mali Lošinj kao glavni partner, Univerza na Primorskem iz Kopra, Hotel Maestral iz Prvić Luke i Hidromont inženjering d.o.o. iz Budve. Ukupna vrijednost projekta je 140.000 EUR, od čega 80%, odnosno 107.100 EUR, sufinancira EU fond Europske agencije za mala i srednja poduzeća (EASME).

U četiri destinacije, kojima je zajednička poveznica postojanje antičke baštine, postoji potreba i želja za intenzivnijom suradnjom gospodarstva i javnih institucija kako bi se oblikovala kvalitetnija turistička ponuda za specifične skupine turista, ponajprije ronioca i ljubitelja antičke kulturne baštine. Dio projekta posvećen je edukaciji lokalne zajednice o značenju i očuvanju podvodne baštine. U svim destinacijama provest će se radionice za mala i srednja poduzeća, potencijalne korisnike zajedničke digitalne platforme.
Prva takva radionica održana je krajem ožujka u Kopru, na kojoj su predstavnici projektnih partnera predstavili svoje institucije i dosadašnje iskustvo s kojim će doprinjeti realizaciji postavljenih ciljeva. Sudionici radionice pokazali su zanimanje za suradnju te su komentarima i vlastitim iskustvom omogućili oblikovanje temelja za uspješnu suradnju na području turizma i baštine.

Predviđeno trajanje radionice je oko tri sata, a za sudionike će nakon radionice biti organiziran domjenak u Hotelu Maestral.Redovna brodska linija za Prvić polazi iz Šibenika u 9.30 s povratkom iz Prvić Luke u 12.20 i 14.10. Za sudionike radionice biti će organiziran i besplatan prijevoz iz Vodica i Srime. Dolazak na radionicu potrebno je potvrditi na mail ili telefon 091 4818150


ATT desktop 1150x200 animated

BumbaNG
tehnoadeo2017
 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove portala Infovodice. Infovodice zadržava pravo obrisati neprimjeren komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara portal Infovodice nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.


Ocijeni sadržaj
(0 glasova)


LITRETAVANJE PO VODICAMA

  1. Foto vijesti
  2. Video vijesti

O nama

Informativno oglasni portal Grada Vodica - Gradske, kulturne, sportske vijesti, video i fotografije vezane za Vodice i širu okolicu

E-mail:

Arhiva vijesti

« Travanj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30