Sponzorirano

Nadolazeći događaji

Najstariji i jedan od najaktivnijih vijećnika

Šime Bilan na listi MOST-a: "Za dobrobit svih nas i naših Vodica!"

3230 puta

Šime Bilan, najstariji vijećnik i jedan od najaktivnijih vodičkog Gradskog vijeća prekjučer je s ostalim nezavisnim vijećnicima potpisao sporazum o zajedničkom izlasku na izbore pod platformom MOST-a za koji je uvjeren da će biti pobjednik ovih izbora ili da se bez njega neće moći stvoriti većina u Gradskom vijeću te da će bitno utjecati na politički život u Vodicama.

„Već minule godine započeo sam razgovor s nezavisnim kolegama iz Loze i Mosta i shvatio da je to opcija koja mi predstavlja izazov da u poodmakloj životnoj dobi pokušam još jednom, da s nekim novim ljudima i idejama dam svoj skromni doprinos da u našemu gradu 22. svibnja ne bude ništa kao prije!", kazao je Šime Bilan.

Bilan se zbog svoje želje za nezavisnošću nije bio spreman priključiti bilo kojoj drugoj stranci.

„Siguran sam da će mi moji umirovljenici u velikom broju dati svoj glas jer znaju da ih neću iznevjeriti i da ću se svim sredstvima političke borbe boriti za ostvarivanje njihovih prava i kvalitetniji život u Vodicama!"

Također, očekuje i podršku od sportskih udruga za koje se je zalagao u proteklom mandatu kao i onu s otoka i zaleđa. Naime, Bilanov amandam na stavku proračuna jedan je od rijetkih koji je usvojen. U prošlogodišnjem proračunu njegovim prijedlogom izdvojila su se dodatna sredstva za stipendije vodičkih studenata.

„ Tijekom mandata postavio sam 50 pitanja i sudjelovao u raspravama u gotovo svim točkama dnevnog reda. Redovito sam iznosio konstruktivne primjedbe građana, svojih birača, uz predočenje rješenja problema. Nikad nisam iznosio pitanja osobne prirode ili pitanja interesnih skupina, već mi je u prvom planu bio interes grada i građana bez obzira iz kojeg dijela dolazili", rezimirao je Bilan svoje vijećanje posljednje četiri godine, sa svih 26. sjednica Gradskog vijeća.

Na ovim izborima također podržava nezavisne kandidatkinje Orianu Šprljan-Perković kao gradonačelnicu i i Grozdanu Juričev-Šprljan kao njenu zamjenicu.

„Pozivam sve birače da izađu na izbore u što većem broju, da zaokruže broj ispred liste Mosta te da naš Grad krene u potpuno drugom smjeru po svim segmentima razvoja na dobrobit svih nas i naših Vodica!", zaključio je Šime Bilan.

17742318_10211069356067703_506289291_n.jpg

NEŠTO VIŠE O ŠIMI BILANU:

Šime Bilan rođen je 1951. u Vodicama, ponosni je muž, otac dvoje djece i djed triju unučadi. Završio je Srednju vojnu školu te se početkom kolovoza 1991. godine priključio ZNG i sudjelovao u Domovinskom ratu na raznim zapovjednim dužnostima u 113. brigadi HV, a 1995.godine umirovljen je po odluci predsjednika RH.
Godine 1997. vratio se u Vodice sa željom da umirovljeničke dane provede u rodnom mjestu i da na razne načine pomogne njegovu razvoju. Odmah se uključio i u rad RK „OLYMPIJA".

Nakon nekoliko godina učlanio se u SDP Grada Vodica gdje je 4 godine bio potpredsjednik. Na prethodnim izborima izabran je za vijećnika Gradskog vijeća Grada Vodica na listi koalicije SDP/HNS/HSLS. No, 2015. napustio je SDP i koaliciju te postao nezavisni vijećnik. Zajedno s vijećnikom Ivicom Ledenkom i Krešimirom Boršićem 2016. godine formirao je vijećnički klub koji do danas djeluje.

Ipak, posebno je ponosan i na ulogu potpredsjednika Udruge umirovljenika Grada Vodica, od kraja 2013. godine, čijem je obnavljanju i radu dao pun doprinos.


ATT desktop 1150x200 animated

BumbaNG
tehnoadeo2017
 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove portala Infovodice. Infovodice zadržava pravo obrisati neprimjeren komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara portal Infovodice nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.


Ocijeni sadržaj
(6 glasova)


LITRETAVANJE PO VODICAMA

  1. Foto vijesti
  2. Video vijesti

O nama

Informativno oglasni portal Grada Vodica - Gradske, kulturne, sportske vijesti, video i fotografije vezane za Vodice i širu okolicu

E-mail:

Arhiva vijesti

« Ožujak 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31