Sponzorirano

Nadolazeći događaji

Veliki interes za tribinu o zdravstvu u Šibensko-kninskoj županiji

829 puta

„Objedinjeni hitni bolnički prijem uvelike je olakšao rad liječnika i kvalitetu zdravstvene usluge svim pacijentima, posebno u vrijeme turističke sezone kada se broj hitnih slučajeva višestruko povećava. Timovi hitne medicinske pomoći i ove će godine biti raspoređeni u najznačajnijim turističkim središtima naše županije", kazao je Tomislav Jukić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije tijekom današnje tribine posvećene stanju zdravstva u našoj županiji koju je organizirao Županijski odbor Mladeži HDZ-a Šibensko-kninske županije u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić" u Šibeniku.

 

Jukić se osvrnuo i na organizaciju rada i zahvalio županu Goranu Pauku na pomoći za kontinuirana ulaganja u rad Zavoda. Također, najavio je isporuku još jednog vozila za hitne medicinske intervencije.

Zdravlje nacije se osigurava kroz preventivno i kurativno djelovanje, s tim da preventivno djelovanje osigurava značajno bolji omjer uloženog i dobivenog. Edukacija o važnosti brige o vlastitom zdravlju, prosvjećivanje, promicanje zdravlja i kontrola čimbenika koji utječu na zdravlje, trebaju se nametnuti kao prioriteti, na čemu mi kao liječnici radimo kroz čitav niz aktivnosti koje provodimo", složili su se ravnateljica Opće bolnice u Šibeniku dr. Sanja Jakelić i voditelj Odjela kirurgije šibenske bolnice, dr. Ivo Blaće.

Na tribini su govorili i voditeljica ispostave Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Šibeniku Anita Škugor Kodžoman, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije Diana Dulibić te Joško Jurić, ravnatelj Doma zdravlja.

Tribini su nazočili i brojni sudionici iz javnog i političkog života grada Šibenika i Šibensko-kninske županije. Među njima župan Goran Pauk, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić, ravnatelji zdravstvenih ustanova s područja Šibensko-kninske županije, kao i brojni zainteresirani građani koji su ispunili multimedijalnu dvoranu šibenske Gradske knjižnice.

Zdravstvena zaštita građana Šibensko-kninske županije provodi se kroz rad liječnika i medicinskog osoblja u ambulantama primarne zdravstvene zaštite, Općim bolnicama u Šibeniku i Kninu, u Domovima zdravlja u Šibeniku, Kninu i Drnišu, kroz Službu hitne pomoći i Zavod za javno zdravstvo. Ovi ljudi brinu za ukupno oko 100 000 stanovnika.


ATT desktop 1150x200 animated

BumbaNG
tehnoadeo2017
 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove portala Infovodice. Infovodice zadržava pravo obrisati neprimjeren komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara portal Infovodice nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.


Ocijeni sadržaj
(0 glasova)


LITRETAVANJE PO VODICAMA

  1. Foto vijesti
  2. Video vijesti

O nama

Informativno oglasni portal Grada Vodica - Gradske, kulturne, sportske vijesti, video i fotografije vezane za Vodice i širu okolicu

E-mail:

Arhiva vijesti

« Travanj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30