Sponzorirano

Nadolazeći događaji

Ministrica Nada Murganić posjetila Šibensko-kninsku županiju

646 puta

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić sa svojim suradnicima danas je boravila u službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji. U Uredu župana održala je radni sastanak sa zamjenicima župana Tomislavom Vrdoljakom i Zoranom Smolićem, predsjednikom županijske skupštine Nediljkom Dujićem i predstavnicima ustanova socijalne skrbi sa područja Šibensko-kninske županije.

 

Radni sastanak započeo je kratkim usmenim prezentacijama rada ustanova iz Šibenika, Knina, Drniša i Oklaja nakon čega su uslijedile rasprave o organizaciji rada ustanova socijalne skrbi, poteškoćama u rukovođenju i organizaciji stručnog rada, prijedlozima organizacijskih i strukturnih promjena u ustanovama te određivanju prioriteta ovih organizacija na razini županije. Također izneseni su i prijedlozi za poboljšanje suradnje i međuresorne koordinacije između ustanova.

„Djelokrug rada ovog ministarstva i njegove nadležnosti, sa temama koje obrađuje, obuhvaćaju niz veoma važnih pitanja i problema, kao što su depopulacija prostora, starenje stanovništva, problemi ratnog nasljeđa, popratne pojave gospodarske tranzicije, rastakanje sela i dr., koje su prisutne i aktualne u našoj županiji kao i u nizu drugih u Republici Hrvatskoj", rekao je zamjenik župana Tomislav Vrdoljak zahvalivši ministrici i njenim suradnicima na ovom konstruktivnom sastanku.

DSC_0621_Custom.JPG

„Izuzetno cijenim rad gospodina Gorana Pauka kao župana i kao predsjednika Zajednice županija koji je vrlo zainteresiran za rješavanje problema sa područja sustava socijalne skrbi. Zadovoljna sam radom ustanova socijalne skrbi na području Šibensko-kninske županije. Ugodno me iznenadilo što u Šibensko-kninskoj županiji postoji niz kvalitetnih privatnih ustanova za zbrinjavanje osoba s posebnim potrebama koje su u potpunosti sposobne konkurirati ustanovama koje je utemeljila Republika Hrvatska." - istaknula je ministrica Murganić.

Također je naglasila kako će zajedno sa županom Paukom i gradonačelnikom Željkom Burićem poraditi na rješenju gorućeg problema nedostatka adekvatnog prostora za rad Centra za socijalnu skrb u Šibeniku koji već godinama adekvatno obavlja svoj posao u neadekvatnim uvjetima. Ministrica je posebno pohvalila rad udruge osoba s invaliditetom „Sv. Bartolomej" iz Knina.

Prije sastanka u Šibeniku ministrica je u pratnji zamjenika župana Tomislava Vrdoljaka posjetila Knin gdje se susrela sa čelnicima uprave grada Knina i posjetila Udrugu osoba sa invaliditetom „Sv. Bartolomej" i Odjel pedijatrije Opće i veteranske bolnice "Hrvatski ponos".

U pratnji ministrice bili su njeni suradnici državna tajnica Marija Pletikosa, pomoćnica ministrice Maja Vučinić Knežević, pomoćnik ministrice Josip Masnić i glasnogovornica Daria Marjanović.


ATT desktop 1150x200 animated

BumbaNG
tehnoadeo2017
 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove portala Infovodice. Infovodice zadržava pravo obrisati neprimjeren komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara portal Infovodice nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.


Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)


LITRETAVANJE PO VODICAMA

  1. Foto vijesti
  2. Video vijesti

O nama

Informativno oglasni portal Grada Vodica - Gradske, kulturne, sportske vijesti, video i fotografije vezane za Vodice i širu okolicu

E-mail:

Arhiva vijesti

« Travanj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30