Sponzorirano

Nadolazeći događaji

Otvoren jubilarni 10. Sajam poslova: Pedesetak poslodavaca s područja naše županije predstavili su se putem izložbenih pultova

655 puta

Župan Goran Pauk danas je u TC Dalmare svečanim govorom otvorio jubilarni 10. Sajam poslova koji se održava u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Šibenik, a pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika.

 

Prigodnim govorom prisutnima obratili su se organizator, v.d. predstojnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Šibeniku Luka Petrina i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, a nazočili su i zamjenik župana Zoran Smolić te Ivan Soža, predsjednik HGK Županijske komore Šibenik.

„Ovo je prilika za nezaposlene osobe, učenike, studente, ali i za sve one koji žele graditi karijeru da se predstave poslodavcima kroz osobni kontakt i informiraju se o njihovim potrebama. Prilika je ovo i za poduzetnike koji imaju vrlo veliku ulogu na razvoj društva u cjelini da ojačaju svoje ljudske potencijale na kojima leži uspjeh svakog poduzeća. Vjerujem da će za nezaposlene ostvareni kontakti značiti lakše i brže uključivanje na tržište rada,"-kazao je župan Pauk.

Pedesetak poslodavaca s područja naše županije predstavili su se putem izložbenih pultova na kojima će prikupljati informacije o potencijalnim zaposlenicima, te predstaviti znanja, vještine i kompetencije koje su potrebne za zapošljavanje u njihovom poduzeću.

DSC_0171_Custom.JPG 

Na Sajmu će se kroz razgovore s gospodarstvenicima, predstavnicima veleučilišta, grada i županije pružiti i informacije o programima obrazovanja, mogućnostima dodatnog obrazovanja i stipendiranja u Šibensko-kninskoj županiji.

„Uvijek ističem kako je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u budućnost. Ulaganje u obrazovanje je temelj razvoja gospodarstva, odnosno društva u cjelini. Stoga u županiji svake godine stipendiramo učenike i studente, sufinanciramo poduzetnički izobrazbu te znatna sredstva ulažemo u obrazovnu infrastrukturu,"-dodao je župan.

Iako se prema statističkim podacima bilježi gospodarski rasta koji se ogleda kroz rast BDP, smanjenje stope nezaposlenosti, bilježi se i porast broja zaposlenih u protekle tri godine, još uvijek govorimo o vrlo visokoj stopi nezaposlenosti pa su ovakvi sajmovi svima od iznimnog značaja.

DSC_0260_Custom.JPG

„Nadam se da ćemo uskoro dostići hrvatski prosjek nezaposlenosti koji je u našoj županiji još uvijek nešto viši od prosječnoga. Imamo sjajnu mjeru koja se zove „stalni sezonci" koju naši poslodavci još uvijek nisu dovoljno prepoznali, a koja daje izvrsne rezultate u Istri. Pozivam poslodavce da iskoriste priliku i da se upoznaju s mjerama aktivne politike zapošljavanja, a ostajemo na raspolaganju za daljnje detaljnije informacije"-kazao je Luka Petrina.

U zajedničkom cilju daljnjeg razvoja gospodarstva i rješavanja problema nezaposlenosti nastaviti ćemo suradnju na osnaživanju ljudskog potencijala i gospodarskih subjekata koje u Županiji nastojimo ojačati različitim mjerama, od osiguranja povoljnih uvjeta kreditiranja do razvoja projekata koji za cilj imaju jačanja kvalitete poduzetničko poslovne infrastrukture.


ATT desktop 1150x200 animated

BumbaNG
tehnoadeo2017
 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove portala Infovodice. Infovodice zadržava pravo obrisati neprimjeren komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara portal Infovodice nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.


Ocijeni sadržaj
(0 glasova)


LITRETAVANJE PO VODICAMA

  1. Foto vijesti
  2. Video vijesti

O nama

Informativno oglasni portal Grada Vodica - Gradske, kulturne, sportske vijesti, video i fotografije vezane za Vodice i širu okolicu

E-mail:

Arhiva vijesti

« Ožujak 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31