Sponzorirano

Nadolazeći događaji

Tribina o razvoju visokoškolskog obrazovanja u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji izazvala veliki interes mlade populacije

574 puta

„U svrhu ostvarivanja još boljih i kvalitetnijih uvjeta izvođenja nastave na Veleučilištu u Šibeniku u realizaciji je projekt rekonstrukcije i nadogradnje zgrade Veleučilišta čija je vrijednost, samo u prvoj fazi izvođenja građevinskih radova, 9 milijuna kuna. Ovim projektom osigurat će se dodatnih 1400 m2 prostora za rad. Posebno se ulagalo u studentski standard po pitanju smještaja i prehrane: novi studentski restoran u Šibeniku, novi studentski dom u Kninu, a na korak do realizacije je i veliki projekt izgradnje novog studentskog doma u Šibeniku, ukupne vrijednosti 87 milijuna kuna", kazao je izabrani dekan Veleučilišta u Šibeniku Ivan Malenica.

 

„Uložena su i znatna sredstva u podizanje kvalitete studija i studiranja što je rezultiralo unaprjeđenjem studijskih programa na način da se prate suvremeni trendovi na tržištu rada, potrebe i preporuke poslodavaca te opći razvoj društva. U suradnji s poslodavcima osigurava se stručna praksa, a kao najbolji primjer uspješnosti možemo istaknuti suradnju s grupacijom Dogus koja je rezultirala tromjesečnom praksom za 24 naših studenata u Turskoj, nakon koje su, po završetku studija, studenti zaposleni u hotelu D-marine Šibenik", kazala je prodekanica za nastavu Veleučilišta u Šibeniku Tanja Radić Lakoš.

FOTO1.jpg

Tribini su nazočili brojni sudionici iz javnog i političkog života grada Šibenika i Šibensko-kninske županije. Među njima župan Goran Pauk, zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta, predstavnici obrazovnih ustanova s područja Šibensko-kninske županije, kao i brojni zainteresirani građani koji su ispunili multimedijalnu dvoranu šibenske Gradske knjižnice.

Perjanica inzistiranja na razvoju visokoobrazovnog sustava u županiji je osnivanje sveučilišnog preddiplomskog studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora koji je s radom započeo 2015. godine. Osnivanje ovog studija znači začetak stvaranja modernog sveučilišta u Šibenika. Na sveučilišnom preddiplomskom studiju Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora danas studira 100-tinjak studenata koji čine nukleus nove strategije i politike razvoja grada Šibenika i županije kao „Centra zelenih tehnologija". Tome će svakako pomoći i Inovacijsko središte u Kninu, Centar za aluminij u Šibeniku te velika suvremena Industrijska zona Podi.

FOTO3.jpg

 

 

 

 


ATT desktop 1150x200 animated

BumbaNG
tehnoadeo2017
 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove portala Infovodice. Infovodice zadržava pravo obrisati neprimjeren komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara portal Infovodice nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.


Ocijeni sadržaj
(0 glasova)


LITRETAVANJE PO VODICAMA

  1. Foto vijesti
  2. Video vijesti

O nama

Informativno oglasni portal Grada Vodica - Gradske, kulturne, sportske vijesti, video i fotografije vezane za Vodice i širu okolicu

E-mail:

Arhiva vijesti

« Travanj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30