Sponzorirano

Nadolazeći događaji

Potpisan Sporazum koalicije stranaka SDP, HNS, HSS i HSU za lokalne izbore 2017. u Šibensko-kninskoj županiji

916 puta

Franko Vidović, kandidat za župana Šibensko-kninske županije predstavio kandidate za svoje zamjenike, Petra Mišuru iz HNS-a te Marina Mikšića iz HSS-a

 

Danas je u Šibeniku svečano potpisan koalicijski sporazum i platforma „Zajedno možemo skinuti paučinu sa Šibensko-kninske županije", koju čine SDP, HNS-liberalni demokrati, HSS i HSU, za lokalne izbore 2017. godine.

Kandidat za župana Šibensko-kninske županije koalicije SDP, HNS, HSS i HSS, Franko Vidović, ovom je prilikom predstavio kandidate za svoje zamjenike, Petra Mišuru iz HNS-a te Marina Mikšića iz HSS-a.

Potpisivanju zajedničke izborne platforme pridružili su se i nacionalni predsjednici stranaka; Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, Krešo Beljak, predsjednik HSS-a i Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a te potpredsjednik HNS-a Srđan Gjurković.

Govoreći o predizbornom programu Koalicije, Franko Vidović je istaknuo kako je došlo vrijeme da se Šibensko-kninska županija pokrene i pomakne s mjesta najnerazvijenije primorske županije.

„Okrenimo se ljudima, a ne građevinama. Previše je vremena izgubljeno na promašene projekte bez dodatne vrijednosti za ljude i županiju. Naši su planovi konkretni i razvojni, a cilj nam je stvoriti nova radna mjesta i zaustaviti odlazak mladih obitelji iz naše županije. Želimo maksimalno iskoristiti i staviti u funkciju zemljišta uz more, posebno za akvakulturu, kao i zemljišta pogodna za agrar. Turizam se ne može razvijati po inerciji, potrebna je stalna nadogradnja. Želimo dati priliku malim poduzetnicima te snažnije povezati male dobavljače s hotelskim lancima, kako bi opstali i razvijali se", istaknuo je Franko Vidović.

Kao preduvjet bržem razvoju i napretku istaknuo je nužnu decentralizaciju što većeg broja županijskih funkcija. Među važnim projektima naglasio je i informatizaciju osnovnih i srednjih škola, stalnu brigu za socijalno ugrožene te podizanje zdravstvenog standarda kroz izgradnju nove županijske bolnice. Kao dokaz da trenutna županijska vlast puno priča, a malo radi, naveo je primjer brze ceste Šibenik-Drniš-Knin koja još uvijek nije realizirana.

Srđan Gjurković, potpredsjednik HNS-a je istaknuo: „Danas radimo prvi korak kako bismo došli do cilja. Zajednički izlazak na izbore u Šibensko-kninskoj županiji naša je odgovornost prema građanima, jer građani traže zajedništvo i promjene. Razvoj ove županije samo mi možemo osigurati pobjedom koalicije sa kandidatom za župana Frankom Vidovićem i njegovim zamjenicima".

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a naglasio je da Šibensko-kninska županija ne zaslužuje biti iza Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, a posebice ne iza Zadarske županije.

Dok te županije vidljivo napreduju zahvaljujući državnim investicijama i lobiranjem njihovih političara u Zagrebu (neovisno iz koje stranke dolaze), ovdašnji političari usmjereni su isključivo na osobne interese. „Politici osobnih interesa u Šibensko-kninskoj i u Gradu Šibeniku, siguran sam, doći će kraj 21. svibnja. Potencijal ove županije, neovisno radi li se o turizmu, poljoprivredi ili nažalost, uništenoj industriji, toliki je da uz samo malo truda, i Šibenik i cijela županija mogu postati lideri, ne samo Dalmacije već i cijele Hrvatske", zaključio je Krešo Beljak.

Predsjednik HSU-a, Silvano Hrelja kazao je kako su umirovljenici u Šibensko-kninskoj županiji uvijek bili odlično organizirani kroz civilno društvo zbog čega su se izborili za brojne pogodnosti korisne u umirovljeničkoj svakodnevici.

"I u ovoj prilici možemo učiti od naših starijih sugrađana, organizirajmo se i pobijedimo za budućnost od koje nećemo strahovati", rekao je Silvano Hrelja.

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a je istaknuo kako je Šibensko-kninska županija već godinama zarobljena u paučinu koja joj ne da naprijed.

„Vrijeme je za nove ljude, one koji znaju prepoznati potrebe malog čovjeka, koji znaju stvarne probleme županije i kako ih riješiti. Šibensko-kninska županija ima sve preduvjete da bude među najboljima u državi, a danas imamo situaciju izrazite depopulacije i stagnacije. Ova će koalicija promijeniti trendove ulaganjem u obrazovanje i mlade te maksimalnim iskorištavanjem bogatih turističkih i poljoprivrednih resursa", naglasio je Davor Bernardić.


ATT desktop 1150x200 animated

BumbaNG
tehnoadeo2017
 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove portala Infovodice. Infovodice zadržava pravo obrisati neprimjeren komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara portal Infovodice nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.


Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)


LITRETAVANJE PO VODICAMA

  1. Foto vijesti
  2. Video vijesti

O nama

Informativno oglasni portal Grada Vodica - Gradske, kulturne, sportske vijesti, video i fotografije vezane za Vodice i širu okolicu

E-mail:

Arhiva vijesti

« Travanj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30