Sponzorirano

Nadolazeći događaji

ZBOG ODGODE UVOĐENJA POREZA NA NEKRETNINE

Klarin pokreće postupak protiv Ministarstva financija: 'Novac bačen u vjetar treba vratiti!'

414 puta

Obzirom na najavu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića o odgodi uvođenja poreza na nekretnine, Općina Tisno pokrenut će postupak protiv Ministarstva financija i tražiti naknadu štete tj. refundaciju do sada utrošenih sredstava za ustrojavanje sustava i evidencija potrebnih za uvođenje poreza na nekretnine.

 

Nakon što je u ponedjeljak kazao da će od ministra Marića tražiti izmjene zakona koji se odnosi na porez na nekretnine, Ivan Klarin je danas najavio novi postupak.

"Iako sam od početka bio jedan od najvećih kritičara uvođenja poreza na nekretnine, Općina Tisno je prema uputama Ministarstva financija RH na vrijeme počela sa pripremama te uložila znatna financijska sredstva u nove programe, edukaciju službenika te prikupljanje podataka", kazao je Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno.

Naglasio je da se utrošena sredstva Općini moraju vratiti.

"Trošak koji je do sada nastao zbog političkog amaterizma i ovakvog postupanja prema jedinicama lokalne samouprave u RH od strane predsjednika Vlade RH Plenkovića i ministra financija Marića, značajan je za proračun Općine Tisno, smatramo da je to novac poreznih obveznika koji je doslovno „bačen u vjetar", te za to netko mora snositi odgovornost", ističe Klarin.

Naime, premijer Plenković sinoć je za HRT izjavio da hrvatska javnost nije dovoljno dobro upoznata sa svim aspektima najavljenog poreza na nekretnine te da je odgoda najbolje rješenje:
"Prevladava stajalište, nakon dodatne analize, da se predloži odgoda poreza za dogledno vrijeme - dijele ga i naši partneri. Treba pomoći samoupravi i smiriti tenzije. Ovakvi porezi postoje i u drugim zemljama, Hrvatska je u komparativnoj analizi najniža, ali s obzirom na kulturu vezanosti za nekretnine i raspravi koja nije pojašnjena - odgoda će biti najbolje rješenje."


ATT desktop 1150x200 animated

BumbaNG
tehnoadeo2017
 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove portala Infovodice. Infovodice zadržava pravo obrisati neprimjeren komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara portal Infovodice nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.


Ocijeni sadržaj
(0 glasova)


LITRETAVANJE PO VODICAMA

  1. Foto vijesti
  2. Video vijesti

O nama

Informativno oglasni portal Grada Vodica - Gradske, kulturne, sportske vijesti, video i fotografije vezane za Vodice i širu okolicu

E-mail:

Arhiva vijesti

« Ožujak 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31