Svibanj 27, 2018
logo3
Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 13 Travanj 2017

Na Uskrsni ponedjeljak, 17. travnja 2017. godine, u župi Svetoga Ante u Kominu, održati će se 17. po redu Vodički festival žudija. Festival žudija je skup čuvara Kristova groba koji njeguju ovaj pobožni običaj u korizmenom vremenu kroz Sveto trodnevlje. Prvih šest smotri održano je u Vodicama, a 2006.godine organizatori su dogovorili da se festival svake godine održava u drugoj župi kako bi svi imali priliku upoznati se sa običajima drugih, s tim da se svake šeste godine održava u Vodicama gdje je sve i započelo.

Objavljeno u Vijesti
Četvrtak, 13 Travanj 2017 22:34

Long Play Day po četvrti put u Šibeniku

Četvrtu godinu zaredom Šibenik ima svoju inačicu Dana prodavaonice ploča / Record store day poznatu kao Long play day koji će se održati u subotu, 22. travnja u organizaciji Kulturne udruge Fotopoetika i kluba Azimut.

Objavljeno u Županija

Vrijeme nam je malo promjenjivo ali dobra atmosfera konobara i benda Bracera je u punoj snazi u caffe baru Virada.

15.04. Subota / 22:00
Rezervacije stolova:
098/792434
097/7965139

Objavljeno u Nightlife

„Udruga osoba s invaliditetom „Aurora" i ostale udruge koje se bave najugroženijim skupinama u našem društvu vrlo su dragocjene za cijelu našu zajednicu i čast nam je i obveza dati svoj mali doprinos kako bismo im pomogli u njihovom humanitarnom djelovanju", kazala je Anita Aužina, predsjednica Zajednice žena HDZ-a Šibensko-kninske županije „Katarina Zrinski".

Objavljeno u Županija

Marko Juričev Martinčev posljednjih je pet godina bio zapovjednik, tj. „buzdobaj" vodičkih Žudija, koje su za njega, kako je kazao, bile izrazito intenzivne, prožete osobnim rastom. Izrazito odgovorna i časna služba nešto je što do kraja može razumijeti samo onaj tko je i sam vršio službu čuvanja Božjeg groba i doživio sve one trenutke, zajedničke svima koji vrše ovu pobožnu službu – prva straža, prvo izabiranje među 12 apostola, prvo izabiranje za čuveno „padanje", ali i svaka straža na Božjem grobu te sudjelovanje u procesijama, križnim putevima i raznim drugim pobožnostima.

Objavljeno u Život u Vodicama

Šesti turnir u tucanju jaja kojeg organizira Zajednica Hrvata BiH ŠK županije održat će se na Uskrs u nedjelju 16. travnja 2017. ispred župne Crkve Našašća sv. Križa u Vodicama s početkom u 12 sati (iza sv. Mise)

Objavljeno u Najave

Tvrtka Leć d.o.o. objavila je Javni natječaj za 11 radnih mjesta, čistača (II kategorije – sezonski radnik) za poslove čišćenja i održavanje javnih površina i plaža na području Vodica i Srime (Uvjeti: NKV, PKV). Svi kandidati uz zamolbu moraju dostaviti životopis, presliku svjedodžbe o zdravstvenoj sposobnosti za poslove čistača (ako je posjeduje).

Objavljeno u Obavijesti

Grad Vodice uputio je dopis Ministarstvu državne imovine s molbom žurnog rješavanja dugogodišnjeg problema nekih žitelja Čiste Velike koji su još 1995. godine darovali svoja zemljišta za potrebe izgradnje duhovno-kulturnog centra, osnovne škole, trodijelne sportske dvorane, crkve Svete Ane, župnog dvora, zdravstvene i stomatološke ambulante, poštanskog ureda, kulturnog centra, boćališta, igrališta za male sportove i dječjeg vrtića. Svi su ovi objekti, građeni u razdoblju od 1997. do 2007. godine, javno-društvene namjene te se uvelike pomogle dizanju kvalitete života stanovništva Čiste Velike i okolnih naselja te spriječile daljnje raseljavanje stanovništva s ovoga područja od posebne državne skrbi.

Objavljeno u Vijesti

Župan Goran Pauk u pratnji gardonačelnice Vodica Branke Juričev Matinčev i ravnatelja Lučke uprave Šibensko-kninske županije Željka Dulibića obišao je novi sanirani gat u lučici Stražara u luci Vodice.

Objavljeno u Vijesti

Nezavisna lista Stipe Petrine na svibanjske lokalne izbore za Gradsko vijeće Šibenika izlazi zajedno sa Šibenskim građanskim forumom, Udrugom mladih 'Za Šibenik' i sa šibenskom Glazbenom udrugom mladih 'NULA pozitivna', a za Skupštinu Šibensko-kninske županije i s Kandidacijskom grupom građana 'Lista našeg mista' iz Vodica. - prenosimo vijest sa Šibenskog portala

Objavljeno u Županija
Stranica 1 od 2

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica