10 Srp 2018
    471

Obilježavanje 27. obljetnice napada na Lišane Ostrovičke

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

Povodom 27. obljetnice napada na Lišane Ostrovičke, Udruga prvi hrvatski redarstvenik Zadarske županije i Udruga žena u Domovinskom ratu –Zadar, organiziraju okrugli stol na temu “Lišane-jučer, danas i sutra „.


Okrugli stol će se održati 13.07.2018. (petak) u Lišanima s početkom u 20 sati u zgradi Općine. Na okruglom stolu će govoriti: Ante Nazor, Drago Krpina, fra Mirko Klarić i Ivana Haberle.

Svojom nazočnošću slavlje će uveličati: izaslanik predsjednice republike Hrvatske Andrija Hebrang, admiral Davor Domazet-Lošo, članovi generalskog zbora i predstavnici mnogobrojnih braniteljskih udruga.

1934575_116564715815_8123889_n.jpg

-Poruku koju želimo poslati hrvatskoj javnosti s ove obljetnice da se na dostojanstven način obilježi jedan od najvažnijih datuma novije povijesti za naše mjesto Lišane i cijelu okolicu.
Lišane su među prvim mjestima u Zadarskoj županiji koje su napadnute od srbočetničkog agresora . Tog tragičnog jutra 17.07.1991. od srpskih granata ispaljenih na Lišane, smrtno su stradali fra Mile Mamić i Josip Žulj pripadnik pričuvnog sastava hrvatske policije. Odat ćemo veliku počast svim žrtvama ovog kraja i pozvati sve domoljube na zajedništvo, koje nam je potrebno da u ovim teškim vremenima možemo opstati kao narod-rekao je na kraju Mile Nimac predsjednik Udruge prvi hrvatski redarstvenik Zadarske županije. Pokrovitelj obilježavnja ove obljetnice je predsjednica republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Tekst i foto.Marko Ledenko-Mane

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica