U Stankovcima, 15. kolovoza svečano je proslavljena zaštitnica župe Blažena Djevica Marija na nebo Uznesena, Velika Gospa.
Rimljani su nekoć za dan punog mjeseca organizirali Ide, dane u kojima su uživali u svečanostima i proslavama a ovu tradiciju već osmu godinu zaredom nastavlja Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ na jedinom očuvanom rimskom vojnom amfiteatru u Hrvatskoj, Burnumu u Ivoševcima.
Murter je s Kornatima nerazdvojiva cjelina, a koliko je Murterinima važno njihovo otočje pokazali su ovogodišnjom proslavom rođendana Nacionalnog parka Kornati.

Rimljani su nekoć za dan punog mjeseca organizirali Ide, dane u kojima su uživali u svečanostima i proslavama a ovu tradiciju već osmu godinu zaredom nastavlja Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ na jedinom očuvanom rimskom vojnom amfiteatru u Hrvatskoj, Burnumu u Ivoševcima.

Nacionalni park Kornati ove godine slavi svoj 38. rođendan koji će 11. i 12. kolovoza JU NP Kornati prigodno obilježiti.

Povodom praznika VRO Oluja B.K.Stankovci i B.K. Hrvatski dragovoljac iz Zagreba organizirali su 10. jubilarni međunarodni boćarski turnir za sve poginule hrvatske branitelje stankovačkog kraja.

Pokrovitelj turnira je Općina Stankovci. Na turniru su sudjelovale 24 ekipe iz Hrvatske i BIH-Stankovci plavi, Olimpija Osijek, Ekipa hrvatska dijaspora, Hrvatski dragovoljac Zagreb, Mizarola Zagreb, Zrinski Knin, Ekipa Filip i prijatelji Zagreb, Ekipa Iznenađenja, dr.Ante Starčević Zagreb, Sonković, Ekipa Hercegovina Gorica –BIH, Kijevo, Čista Velika, HVIDRA Šibenik, Velebit Benkovac, Pirovac, Hajduk Pridraga, Lišane Ostrovičke, Hrvatski dragovoljac plavi Zagreb, Bulin Zemunik, Piramatovci, Stankovci bijeli, HVIDRA Varaždin i Ekipa Otpisani.

Igralo se u disciplini trojke po skupinama u Stankovcima, odnosno na boćalištu sv.Ante u Velimu i obližnjoj Čistoj Velikoj.

Prije početka turnira načelnik Općine Stankovci Željko Baradić i delegacija predstavnika svih klubova na stankovačkom groblju ispred centralnog križa položili su vijence i zapalili svijeće za sve poginule hrvatske branitelje iz stankovačkog kraja. Nakon utakmica po skupinama i razigravanja za prvaka skupine , u Velimu je nakon ručka održana završnica četvrtfinala, polufinala i finala.

U finalnoj utakmici Hrvatski dragovoljac uvjerljivo je pobijedio s 13:3 momčad Filip i prijatelji.Briljirao je maestralni Šime Prtenjača koji je izbijao svaku boću i zasluženo je proglašen najboljim izbijačem turnira. U utakmici za treće mjesto Hajduk Pridraga pobijedio je Zrinski iz Knina 8:2. Miro Zupčić je vrhunski valjao i proglašen je najboljim valjačem turnira. Po tropskim vrućinama ekipe su prikazale veliku kvalitetu i gledatelji su uživali u kvalitetnim utakmicama i vrhunskim potezima boćarskih majstora. Nakon proglašenja pobjednika i dodjele velikih pehara , organizatori su pripremili bogatu večeru s domaćom janjetinom i velimskom žutinom.

Rezultati:
Četvrtfinale:Zrinski-HVIDRA Šibenik 8:4, Hrvatski dragovoljac-Piramatovci 8:7, Hajduk Pridraga-Stankovci 13:2, Filip i prijatelji-Velebit 13:10.
Polufinale:Filip i prijatelji-Zrinski Knin 10:9, Hrvatski dragovoljac-Hajduk Pridraga 13:4.
Utakmica za treće mjesto:Hajduk Pridraga-Zrinski Knin 8:2.
Finale:Hrvatski Dragovoljac-Filip i prijatelji 13:1.
Igralište :sv.Ante u Velimu. Gledatelja :200. Sudac:Mirko Dubravica Stankovci

Finale
HRVATSKI DRAGOVOLJAC ZAGREB 13
FILIP I PRIJATELJI ZAGREB 1
HRVATSKI DRAGOVOLJAC ZAGREB:Šime Prtenjača, Stipe Petričević, Marinko Botica, Ratko Brnadić. Voditelj:Boris Miletić
FILIP I PRIJATELJI ZAGREB:Marko Bljaić, Anđelko Baljak, Danijel Đurović, Ivan Perić. Voditelj:Filip Brekalo

Utakmica za 3. mjesto
HAJDUK PRIDRAGA 8
ZRINSKI KNIN 2
HAJDUK PRIDRAGA :Ivica Grubić, Miro Zupčić, Dominik Kokić
ZRINSKI KNIN:Mate Teskera, Ivica Blažević, Miro Bralić.
Najbolji pojedinci i ekipe
Najbolji izbijač:Šime Prtenjača-Hrvatski dragovoljac Zagreb
Najbolji valjač:Miro Zupčić-Hajduk Pridraga
1.mjesto:Hrvatski dragovoljac Zagreb
2.mjesto:Filip i prijatelji Zagreb
3.mjesto:Hajduk Pridraga
4.mjesto:Zrinski Knin

Pobjednici
2009:UDVDR PGZ
2010:UDVDR PZG
2011:UVHBDR
2012:Hrvatski dragovoljac
2013:Hrvatski dragovoljac
2014:Kijevo
2015:Hrvatski dragovoljac
2016:Trilj
2017:Hrvatski dragovoljac
2018:Hrvatski dragovoljac

Tekst i foto:Marko Ledenko-Mane

U utorak, 7. kolovoza u 20.30 prozor prema zalazu na obalama Roškoga slapa otvorit će bogate note Đanija Maršana, zadarskog šansonjera, trubadura, izvrsnog interprete ali i diplomata.

U Gradskoj vijećnici u Šibeniku održana je danas 7. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije s 13 točaka Dnevnog reda.

Povodom velikog blagdana Gospe od Anđela 2.kolovoza , svečanu euharistiju na rajskom otočiću Visovcu predvodio je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić u koncelebraciji s mnoštvom svećenika iz cijele Šibenske biskupije.

Da nije bilo Paška Perića Pajice koji je sa svoje poznate farme magaraca kod Knina doveo u Tribunj osam trkačkih grla (naravno, to i naplatio), ne bi bilo 51. izdanja Tribunjskih magarećih utrka.

Stranica 1 od 54

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Počekajte dok se Cookie učitaju...