Gospodarstvenicima Šibensko-kninske županije su danas u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku predstavljanje mogućnosti korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja koje provode Ministarstvo rada i mirovinskog sustava te Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Rižoto od liganja, dagnje na buzaru, brudet od ugora, sušena tuna, pizze s plodovima mora, samo su dio specijaliteta koje su tribunjski ugostitelji, njih 18-ak ponudili na velikom stolu svojim mještanima i gostima.

U Tribunju je povodom blagdana sv. Antuna Padovanskog najdražeg sveca Dalmatinaca, održana procesija mjestom. U procesiji su sudjelovali brojni vjernici koji su se molili i preporučili sv. Anti. Nakon procesije održana je sv. misa u Crkvi Blažene Djevice Marije

Prirodni rezervat Huanglong iz Kine, Biološki institut Chengudu pri Kineskoj akademiji znanosti, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ potpisali su 12. lipnja 2018. u Kini Sporazum o suradnji na ekološkoj zaštiti i održivom upravljanju.

U Gradskoj vijećnici Grada Šibenika danas su potpisani ugovori o subvencioniranju gospodarskih subjekata u 2018. godini.

U povodu 25. godišnjice tragične pogibije jednog od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena, Dražena Petrovića, upriličen je prigodni program uz polaganje cvijeća i paljenje svijeća.

Danas je u uredu ravnatelja Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ mr. sc. Krešimira Šakića održana konferencija za medije povodom predstavljanja bogatog kalendara događanja pod nazivom Krkino kulturno ljeto. Uz ravnatelja na konferenciji je govorio Željko Petreš, vanjski suradnik

U povodu Svjetskog dana zaštite okoliša Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ organizira u subotu, 2. lipnja na dječjem igralištu u Skradinu raznolik i maštovit program za djecu.

U povodu Međunarodnog dana arhiva (9. lipnja), u izložbenom prostoru Muzeja grada Šibenika od 1. do 14. lipnja 2018. bit će otvorena izložba Srednjovjekovne utvrde na rijeci Krki u svjetlu arheoloških i arhivskih istraživanja. Izložba je rezultat projekta „Identifikacija, evidentiranje i digitalizacija arhivskog gradiva o rijeci Krki i njezinom porječju“ (II. faza: Srednjovjekovne utvrde na Krki), koji zajednički provode Javna ustanova „Nacionalni parka Krka“ i Državni arhiv u Šibeniku.

Dramska radionica Tribunj uskoro započinje sa provedbom svog novog projekta, a to je Festival dječje radosti te poziva sve udruge, radionice, škole i vrtiće Šibensko-kninske županije pa čak i Dalmacije koje rade s djecom da im se slobodno pridruže u provedbi festivala.

Stranica 1 od 51

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Počekajte dok se Cookie učitaju...