Sponzorirano

Nadolazeći događaji

Povodom Svjetskog dana dijabetesa: Besplatno mjerenje šećera u krvi, arterijskog tlaka i određivanje Indeksa tjelesne mase

410 puta

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti provodi se javnozdravstvena akcija u kojoj će se mjeriti razina glukoze z krvi, vrijednost tlaka, opseg struka i određivati Indeks tjelesne mase.

 

Akciju će biti održana u prostorijama Kluba DDK- a u utorak 14. 11. 2017. od 09:00 do 12:00 sati.

Akciju će provesti učenici i djelatnici Medicinske škole Šibenik, djelatnici i volonteri Crvenog križa Vodice.

Šećerna bolest se naziva globalnom epidemijom jer broj oboljelih osoba u svijetu ubrzano raste . 415 milijuna osoba u dobi od 20 do 79 godina živi sa šećernom bolešću.

Čak polovica oboljelih osoba nema postavljenu dijagnozu bolesti te ne prima liječenje. Među skoro 5 milijuna osoba koje godišnje umru zbog šećerne bolesti, svaka druga osoba mlađa je od 60 godina. Prema podacima Registra osoba sa šećernom bolešću, u Hrvatskoj 260.092 punoljetnih osoba ima postavljenu dijagnozu šećerne bolesti, a broj oboljelih povećava se iz godine u godinu. Ranija istraživanja pokazuju da u Hrvatskoj tek 60% oboljelih osoba ima postavljenu dijagnozu ; drugim riječima, svaka deseta osoba u Hrvatskoj ima šećernu bolest.

tlak06.jpg

Javnozdravstvena akcija se provodi u suradnji Društva dijabetičara Šibensko-kninske županije, županijske organizacije Crvenog križa Šibensko-kninske županije, Medicinske škole Šibenik i Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, istodobno će se provesti na 8 mjesta u Županiji i to u Vodicama , Primoštenu, Skradinu, Murteru, ispred Kazališta u Šibeniku, u Dalmare centru u Šibeniku, te u Drnišu i Kninu. Mjeriti će se razina glukoze u krvi, vrijednost tlaka, mjeriti opseg struka i određivati Index tjelesne mase, svi koji pristupe će dobiti obrazac s ispunjenim vrijednostima kako bi imali za evidenciju ili za proslijediti liječniku, ako se za to pokaže potreba.

Stoga pozivamo sve građane da nam se pridruže u utorak i utvrde svoje zdravstveno stanje. - poručili su iz Crvenog križa Vodice


ATT desktop 1150x200 animated

BumbaNG
tehnoadeo2017
 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove portala Infovodice. Infovodice zadržava pravo obrisati neprimjeren komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara portal Infovodice nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.


Ocijeni sadržaj
(0 glasova)


LITRETAVANJE PO VODICAMA

  1. Foto vijesti
  2. Video vijesti

O nama

Informativno oglasni portal Grada Vodica - Gradske, kulturne, sportske vijesti, video i fotografije vezane za Vodice i širu okolicu

E-mail:

Arhiva vijesti

« Travanj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30