Vikend donosi nastavak stabilnih vremenskih prilika koje će samo lokalno u zaleđu biti narušene pljuskovima

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Petak, 14 Rujan 2018 12:10

Premještanje oslabljenog frontalnog poremećaja sjevernije od naših krajeva uz manje sniženje tlaka zraka danas i u prvom dijelu vikenda prolazno će destabilizirati atmosferu, dok se jačanjem grebena anticiklone sa zapada kontinenta od nedjelje ponovno očekuje stabilnije vremenske prilike.

 

Jutros na našem području uz dominaciju visoke naoblaku prevladava djelomice do pretežno oblačno vrijeme, a uz slab vjetar jugozapadnih i zapadnih smjerova temperature zraka se kreću od 23 do 27°C. U nastavku dana slične vremenske prilike, dok na krajnjem sjeveru županije na masivskom prostoru Dinare i Svilaje lokalno uz jači razvoj naoblake može biti grmljavinskih pljuskova. Uz slab jugozapadnjak i zapadnjak temperature zraka kretati će se od 20 do 26°C.
Sutra se očekuje djelomice do pretežno sunčano vrijeme, a u zaleđu od sredine dana lokalno može biti slabih pljuskova. Puhati će slabi vjetrovi jugozapadnih i zapadnih smjerova, a temperature zraka neće se bitnije mijenjati u odnosu na današnje i kretati će se od 19 do 27°C.

U nedjelju stabilnije uz pretežno sunčano vrijeme. Nakon prolazno slabe do umjerene bure od sredine dana zapuhati će slab do umjeren zapadnjak. Temperature zraka u manjem porastu i kretati će se od 18 do 29°C.
Vikend donosi uglavnom nastavak stabilnih vremenskih prilika koje će samo lokalno u zaleđu biti narušene pljuskovima u drugom dijelu dana i sutra.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica