11 Tra 2018
    584

Utrkom „Premantura Kamenjak Rocky Trail 2018“ započela je ovogodišnja XCO sezona: Biciklisti Orlovog kruga „ugrabili“ prve bodove

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

22. spektakularnim izdanjem utrke „Premantura Kamenjak Rocky Trail 2018" započela je proteklog vikenda ovogodišnja XCO sezona. Definitivno najkvalitetnija XCO utrka na našim prostorima, osim po atraktivnoj ali izrazito fizički i tehnički zahtjevnoj stazi, zasigurno će ostati zapamćena i po iznimnoj konkurenciji prije svega stranih natjecatelja koji niti ove godine nisu zaobišli Premanturu.

 

Utrka koja se bodovala za UCI C1 bodove, ujedno i za XCO Kup Hrvatske, u subotu je 07. travnja na start utrke "izmamila" 443 natjecatelja, od čega čak 98 natjecatelja u Elite kategoriji u kojoj je ujedno bilo i najviše poznatih imena iz svijeta brdskog biciklizma.

Pobjedu u najznačajnijoj utrci dana odnio je Luca Braidot (CS Carabinieri) koji je za nešto malo više od pedeset sekundi bio brži od Matousa Ulmana (Ceska Sporitelna - Accolade Cycling team) i Tomaša Paprstke (Expres CZ - Scott Team Koln). Naš Josip Toljan (BBK Orlov krug) zauzeo je 75 mjesto.

U kategoriji Elite W pobjedu je odnijela povratnica na MTB scenu Blaža Pintarič (Pintatim) koja je, baš kao i Braidot, prvu konkurenticu Karlu Štepanovu (N1 BMC Team) ostavila iza sebe sa zaostatkom većim od pedeset sekundi. Jitka Škarnitzlova (Gapp System - Cabtech MTB Racing Team) osvojila je treće mjesto dokT anja Barišić (BBK Orlov krug) nije uspjela završiti utrku.

Juniorska konkurencija donijela je pobjede Hueza Emanuelea (KTM Protek Dama) i Glade Specia (Asd Team Velociraptors). Dokaz iznimne kvalitete među juniorima je i činjenica da je naš najnagrađivaniji natjecatelj Roko Fržop (BBK Orlov krug), doduše uz bužanje gume, bio najbolje plasirani Hrvat i uspio se plasirati na ne baš visoko 36. mjesto. Za razliku od Fržopa čiji je zaostatak za prvoplasiranim bio poveći, zaostatak naše najbolje juniorke Karmen Škiljić (BBK Pakoštane) bio je svega tri minute!

U kategoriji U17 Filip Markovina zauzeo je 36 mjesto.

U kategorijama master A Tonko Juras zauzeo je 6. mjesto (ujedno i najbolji plasirani Hrvat u toj kategoriji) dok je neuspješniji član Orlovog kruga u kategoriji master B bio Marin Pejdo sa osvojenim 14. mjestom. Slijede Siniša Radulović 18. mjesto i Joško Fržop 20. mjesto.

U kategoriji hobby došli smo i do prvih medalja gdje je Martin Mijaljević osvojio 2. mjesto a Ante Šarlija 3. mjesto.

image0044.jpg

BBK Orlov krug imao je predstavnike i u početničkim kategorijama.

Jurica Radulović je osvojio 10. mjesto u kategoriji U13 a u kategoriji djevojčica Maša Klarić popela se na postolje i osvojila odlično 2. mjesto dok je Gita Lucija Radulović zauzela 4. mjesto.

Bez obzira što je više stotina natjecatelja u subotu dalo maksimum na XCO utrci , nedjeljna utrka XCM nije bila ništa manje atraktivna. Dapače, brojka od 454 prijavljenih vozača dala je nagovijestiti da će se voditi velike borbe za UCI C3 bodove na stazi koja prolazi kroz zaštićeno područje gornjeg Kamenjaka i parka prirode donji Kamenjak.

Uz kamenite staze koje su obilježile i subotnju utrku, na maratonu nije nedostajalo niti zemljanih single trackova, borovih šuma ali i prekrasnih pogleda na skrivene uvale najjužnije točke Istarskog poluotoka.

Pobjednik Filip Adel (Superior Suninvent Team) morao se poprilično namučiti jer mu je drugoplasirani Tomas Višnovsky (Ceska Sporitelna - Accolade Cycling) cijelo vrijeme utrke puhao za vratom.
Marton Dina (Cube - Csomor) uspio je u završnom sprintu odnijeti treće mjesto ispred svima dobro znanog Uwe Hocenwartera (Wilier Force 7C) i Mareka Konwe (Volkswagen Samochody Uzytkowe).

Najbolje plasirani Hrvat bio je mladi Anthony Bilić (Adrenalina Giant MTB Team) koji se sa ne prevelikim zaostatkom plasirao na 45. mjesto od ukupno 82. natjecatelja dok je naš Josip Toljan (BBK Orlov krug) zauzeo 54 mjesto.
Barbara Benko (Ghost Factory Racing) pobjedila je u konkurenciji Elite (op.a.žene) a drugo i treće mjesto odnijele su Miskowicz Solus (Volkswagen Samochody Uzytkowe) i pobjednica XCO utrke Blaža Klemenčić (Pintatim). Gorana Težak (Adrenalina Giant MTB Team) ponovno je bila najbolja Hrvatica i to na 11. Mjestu, dok je Tanja Barišić (BBK Orlov krug) završila na 20. mjestu.

U juniorskoj konkurenciji pobjede su odnijeli Tomaš Dudek (Gapp System - Cabtech MTB racing) i Vita Movrin (Energijateam.com), dok su zapažene nastupe imali Roko Fržop (BBK Orlov krug) i Karmen Škiljić (BBK Pakoštane). Od hrvatskih natjecatelja svakako treba spomenuti još jedan izvrstan nastup Luke Okmažića (BK Makarska) koji je u konkurenciji natjecatelja u kategoriji U17 dopedalirao do 4. mjesta, ali i Jane Filipović (BK Biker) koja je dopedalirala do 2. mjesta u kategoriji U17 (kadetkinje).

U kategoriji Master 1 opet je najbolji bio Tonko Juras sa zauzetim 9 mjestom. U kategoriji Master 2 imali smo više prestavnika našeg kluba. Najbolji je bio Marin Pejdo na 6. mjestu., Joško Fržop 19. mjesto, Siniša Radulović 21. i Zlatko Spahija 26. mjesto u konkurenciji od 83 natjecatelja.

U kategoriji hobby Martin Mijaljević zauzeo je 5. a Ante Šarlija 6. mjesto.

U kategoriji hobby žene Josipa Franić Radulović sa odvožena 2 kruga došla je do zaslužene brončane medalje.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica