06 Lis 2017 OŠ Vodice OŠ Vodice
    692

Projekt Vodiški stakleni riton ide dalje: Nakon Bakanalija učenici OŠ Vodice posjetili Muzej antičkog stakla i Arheološki muzej u Zadru

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Petak, 06 Listopad 2017 14:13

U sklopu treće faze projekta Vodiški stakleni riton učenici OŠ Vodice sudjelovali su u Jesenskim bakanalijama u organizaciji POUV, TZ Vodice i Muzeja grada Šibenika, a prošlu subotu posjetili su dva muzeja u Zadru: Muzej antičkog stakla i Arheološki muzej.

 

IMG_0609.JPG

Osim što su vidjeli način izrade stakla, upoznali su se sa zbirkom staklenih artefakta pronađenih na prostoru Zadarske županije iz vremena rimske vlasti u Dalmaciji. U Arheološkom muzeju uz kratko predavanje kustosa upoznali su s ostacima bogate zbirke artefakata od kasnog paleolitika do rimske vladavine Zadrom i širim područjem sjeverne Dalmacije.

 

Skupina učenika će kroz listopad posjetiti antički lokalitet Danilo gdje će imati i terensku nastavu. Zbog tehničkih razloga sudjelovanje u radionici 'Rimljani u našim krajevima' u organizaciji NP Krka i posjet amfiteatru Burnum i Arheloškoj zbirci Burnum u Puljanima odgođeno je za proljeće slijedeće godine.

IMG_0611.JPG

- Ovom prigodom OŠ Vodice zahvaljuje se Općini Tribunj zbog donacije od 1. 000 Kn i NP Krka na novčanoj pomoći u iznosu od 10. 000 Kn kako bi realizirali završnu fazu našeg projekta. – poručili su iz OŠ Vodice

IMG_0608.JPG

IMG_0607.JPG

IMG_0605.JPG

IMG_0612.JPG

Vaša reakcija na temu


Napiši komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Počekajte dok se Cookie učitaju...