06 Lis 2017
    1132

Ravnateljica knjižnice Vodice Sanja Radin Mačukat u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici Zagreb predstavila projekt „Brnistra“

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Petak, 06 Listopad 2017 20:22

Ravnateljica Gradske knjižnice Vodice danas je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici Zagreb uspješno predstavila stručni članak i projekt „Brnistra" - rano otkrivanje teškoća u jezično – govornom razvoju : uloga knjižnice u sklopu 14. okruglog stola za knjižnične usluge za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama u Zagrebu.


Tema okruglog stola je Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati!": postignuća i izazovi.

Gradska knjižnica Vodice uz pomoć splitske udruge MI, pod pokroviteljstvom UNICEF-a Hrvatska i u suradnji s Dječjim vrtićem Tamaris prije dvije godine pokrenula je i uspješno provela projekt 'Brnistra: rano otkrivanje jezičnih i govornih smetnji'

Projektom se djeci omogućilo dostupnost informacija iz knjižne građe i pomoć u savladavanju jezika, govora i komunikacije, a s ciljem podizanja svijesti o ekologiji, održivom razvoju i očuvanju autohtonih biljaka.

Spomenimo kako je Grad Vodice dobio je i Povelju za projekt Brnistra - rano otkrivanje jezičnih i govornih smetnji i to u velikoj konkurenciji od čak 53 gradova i općina Prijatelja djece. Projektom je, po ocjeni koordinacijskog odbora „poboljšan i uljepšan život djece" kroz pružanje pravodobne i stručne pomoći u savladavanju jezika, govora i komunikacije već od rane životne dobi. U sklopu projekta izdana je i slikovnica u suradnji s Dječjim vrtićem Tamaris.

22221632_1588805927878382_9196955648211605855_n_1.jpg

Vaša reakcija na temu


Napiši komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Počekajte dok se Cookie učitaju...