04 Pro 2017
    1852

Grad je tražio 100 osoba

Program "Uredimo naše Vodice": Za čišćenje poljskih puteva odazvalo se 57 osoba

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Prosinac 2017 13:51

U sklopu provedbe programa „Uredimo naše Vodice" za izvođenje javnih radova i aktiviranja nezaposlenih osoba Grad Vodice raspisao je natječaj za prijem 100 osoba na rok od šest mjeseci. Prijavilo se 57 građana koji će početi raditi tijekom prosinca, a primat će 2600 kuna plaće, osigurana im je i božićnica od 1200 kuna te dar od 500 kuna po djetetu mlađem od 15 godina. Program financira Hrvatski zavod za zapošljavanje.


Prema informacijama koje smo dobili od Marsela Mitrovića-Matića zaposlene osobe radit će prvenstveno na uređenju i čišćenju poljskih i protupožarnih puteva, a sve s ciljem bolje protupožarne zaštite

- U tu svrhu za osobe koje će raditi na izvođenju javnih radova naručili smo šivanje radnih kombinezona, a nabavili smo i radne strojeve, pile, kosilice koje će financirati Grad Vodice. Osobe koje će raditi sa strojevima morat će proći tečaj obuke, a u svakoj grupi bit će jedna osoba koja će morati završiti tečaj Prve pomoći. Obuku financira Hrvatski zavod za zapošljavanje – rekao nam je Marselo Mitrović-Matić, viši stručni suradnik Grada Vodica za društvene djelatnosti i opće poslove

Nakon što Grad potpiše ugovore s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, sa svakom osobom posebno potpisat će se ugovor za izvođenje Javnih radova.
Spomenimo kako je nezaposlene osobe za izvođenje javnih radova pozvala vodička ispostava HZZ-a, a oni koji su odbili raditi na čišćenju protupožarnih puteva za to neće snositi nikakve sankcije.

Vaša reakcija na temu


Napiši komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Počekajte dok se Cookie učitaju...