01 Ožu 2018 Šibenik meteo
    1111

Video: Na prvi dan klimatološkog proljeća pada snijeg

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

Primicanje sredozemne ciklone jutros na prvi dan klimatološkog proljeća većem dijelu obale zbog još dovoljno rashlađenog zraka na plohi od 850hPa donijele su novi val slabih oborina i to u obliku susnježice i snijega. Tako u 10h prema javljanju meteoroloških postaja snijeg pada od Istre pa sve do Dubrovnika, a na pojedinim lokacijama došlo je i do manje akumulacije novog snježnog pokrivača.

 

Tijekom noći došlo je do porasta temperatura zraka pa je veći dio obale prve jutarnje sate dočekao pri temperaturi zraka od 0 do 2, u zaleđu od -1 do -3°C. Prve oborine na našem području zabilježene su odmah iza 7h na vanjskim otocima, odnosno na otoku Žirju, da bi od 9h povremeno umjeren snijeg počeo padati na širem području Šibenika i okolice. U odnosu na prethodni snijeg kod ovoga su pahulje veće, a razlog je sve topliji zrak po visini koji će od sredine dana postupno prijeći u pozitivu čime će i oborine iz susnježice i snijega prijeći u kišu.

Uz slab do umjeren levanat trenutne temperature zraka se kreću od 1 do 3 uz obalu i od 0 do 1°C u zaleđu. Od sredine dana uz okretanje vjetra sa levanata i jačanjem juga oborine će na cijelom području prijeći postupno u kišu, pri čemu će se temperature zraka uz obalu kretati do 5, u zaleđu do 3°C.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica