09 Ožu 2018 Facebook
    1098

Saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev zalaže se za Stalnu službu Trgovačkog suda u Šibeniku

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

U okviru rasprave o Prijedlogu Zakona o područjima i sjedištima sudova u Hrvatskome saboru, 8. ožujka 2018. godine, saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev uputila je prijedlog ministru pravosuđa g. Draženu Bošnjakoviću da se u tekst prijedloga zakona pismeno navede Stalna služba Trgovačkog suda u Šibeniku.

 

Naime, u tekstu prijedloga zakona uopće nije predviđeno taksativno navođenje stalnih službi trgovačkih sudova. No zbog značaja Stalne službe Trgovačkog suda u Šibeniku za sve stanovnike Šibensko-kninske županije, a posebno za naše gospodarstvenike inicirala je da se naša stalna služba uvede u sam tekst konačnog prijedloga zakona.

Stalna služba Trgovačkog suda u Šibeniku svaku godinu bilježi sve veći broj spisa. Samo u prošloj godini gotovo 2 000 rješenja, 2 000 spisa te preko 300 rješenja o osnivanju, a u ovoj godini već 78 rješenja o osnivanju, te preko 340 predmeta.
Argumentirajući pozitivnu tendenciju ove zakonske inicijative u cilju podizanja efikasnosti sudova i racionalizacije poslovanja, podsjetila je također da bi eventualno izmještanje Stalne službe Trgovačkog suda zapravo donijelo negativne financijske efekte.

Ministar pravosuđa g. Bošnjaković se složio s zastupnicom Juričev-Martinčev da je svima u zajedničkom interesu jačati pozitivnu poduzetnički klimu te približiti ishodovanje dozvola našim gospodarstvenicima.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica