Dandrzavnostigradnelka

09 Ožu 2018 Facebook
    1014

Saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev zalaže se za Stalnu službu Trgovačkog suda u Šibeniku

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

U okviru rasprave o Prijedlogu Zakona o područjima i sjedištima sudova u Hrvatskome saboru, 8. ožujka 2018. godine, saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev uputila je prijedlog ministru pravosuđa g. Draženu Bošnjakoviću da se u tekst prijedloga zakona pismeno navede Stalna služba Trgovačkog suda u Šibeniku.

 

Naime, u tekstu prijedloga zakona uopće nije predviđeno taksativno navođenje stalnih službi trgovačkih sudova. No zbog značaja Stalne službe Trgovačkog suda u Šibeniku za sve stanovnike Šibensko-kninske županije, a posebno za naše gospodarstvenike inicirala je da se naša stalna služba uvede u sam tekst konačnog prijedloga zakona.

Stalna služba Trgovačkog suda u Šibeniku svaku godinu bilježi sve veći broj spisa. Samo u prošloj godini gotovo 2 000 rješenja, 2 000 spisa te preko 300 rješenja o osnivanju, a u ovoj godini već 78 rješenja o osnivanju, te preko 340 predmeta.
Argumentirajući pozitivnu tendenciju ove zakonske inicijative u cilju podizanja efikasnosti sudova i racionalizacije poslovanja, podsjetila je također da bi eventualno izmještanje Stalne službe Trgovačkog suda zapravo donijelo negativne financijske efekte.

Ministar pravosuđa g. Bošnjaković se složio s zastupnicom Juričev-Martinčev da je svima u zajedničkom interesu jačati pozitivnu poduzetnički klimu te približiti ishodovanje dozvola našim gospodarstvenicima.

Dan drzavnosti Leć2

Vaša reakcija na temu


Napiši komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Počekajte dok se Cookie učitaju...