11 Ožu 2018
    1143

Završen 6. Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u BiH

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

Obilaskom Vodica i Šibenika gosti iz Rame zaključili su 6. Tjedan zajedništva s Crkvom i Hrvatima u BiH, Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije.


U Kulturnom centru Vodice 10. ožujka izveli su kazališnu predstavu „MEĆAVA", autora PERE BUDAKA u režiji ANTE BILIĆA, glumci amateri Dramskog ansambla „JU KSC PROZOR-RAMA" iz Rame, BiH, koje je predstavila ravnateljica Blaženka Matešić.

Predstava je bila humanitarnog karaktera, a sav prilog je predan za pomoć župi Vrhbosanske nadbiskupije Sv. Ilije proroka u Solakovoj Kuli koju je predstavio don Jozo Majić koji vodi dvije župe. Svaka od župa ima po dvadesetak župljana od kojih je najmlađa Jozina mama.

IMG_5777.JPG

IMG_5774.JPG

IMG_5775.JPG

IMG_5776.JPG

Don Josip Majić je predvodio svetu misu u nedjelju 11. ožujka u 9h, u župnoj crkvi „Našašća svetog Križa" u Vodicama

IMG_5765.JPG

IMG_5769.JPG

IMG_5770.JPG

- U svojoj propovjedi istaknuo je kako nas Bog postavlja tamo gdje nas treba jer kad bi se nas ljude pitalo gdje i kojem narodu bi htjeli biti rođeni nastao bi kaos i bez obzira kud se neko odseli nikada ne zaboravlja izvor iz kojeg je potekao i rado se vraća do svog izvora,d o izvora žive vode koju nam Bog daje, a kako je naglasio na izvoru je voda načišća. Svakim novim poznanstvom i druženjem jačamo veze i zajedništvo našeg Hrvatskog naroda koji živi u dvije domovine. – poručuli su iz Zajednice Hrvata BiH Šibenko kninske županije

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica