11 Ožu 2018 Šibenik meteo
    1151

Zima još nije rekla svoje: Krajem narednog tjedna povratak hladnoće

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

Primicanje frontalnog poremećaja danas je intenziviralo pritjecanje osjetno toplijeg zraka sa jugoistoka kontinenta pa su temperature zraka u kombinaciji sa sunčanim vremenom kontinentalnom dijelu zemlje i regije dosegnule vrijednosti i iznad 20°C.


Na Jadranu su temperature zraka ipak bile umjerenije dobu godine obzirom na rashladan utjecaj mora pa su se uz oblačno vrijeme i umjereno do umjereno jako jugo kretale od 12 do 18°C.

Prolaz fronte uz slabljenje juga i okretanje na jugozapadne smjerove, jače naoblačenje, kišu i grmljavinske pljuskove očekuje se kasno večeras i tijekom naredne noći.

Sutra u ponedjeljak od sredine dana vrijeme će se kratkotrajno stabilizirati ali u narednim danima osobito u prvom dijelu tjedna nastaviti će razdoblje nestabilnog vremena uz izmjene sunčanih i oblačnih perioda te povremenu kišu i lokalne grmljavinske pljuskove. Puhati će slabi do umjereni vjetrovi južnih i zapadnih smjerova, a temperature zraka kretati će se od 12 do 18°C.

Od četvrtka se iznad Skandinavije očekuje formiranje anticiklone po čijem bi se istočnom rubu prema Jadranu trebala ponovno premještati hladna zračna masa, dok će ciklona kod Velike Britanije i dalje prema Sredozemlju premještati sustave bogate vlagom i oborinama.

U takvim okolnostima prema sadašnjim prognostičkim materijalima u drugom dijelu narednog vikenda nad Jadranom se očekuje formiranje ciklone koja bi u kombinaciji sa hladnim zrakom i jakom burom mogla donijeti novo jače zahlađenje i oborine na granici kiše i snijega.

Više o mogućem zahlađenju čitajte u novim ažuriranjima portala Šibenik meteo

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica