Sponzorirano

Nadolazeći događaji

Župne

Župne (92)

U korizmenom vremenu kroz četrdeset dana u župi Vodice provedena je korizmeno-caritativna akcija 1 dan 1 kuna: Odricanjem otvaram srce za potrebne u kojoj su župljani i vjernici kroz odricanje svojim novčanim prilozima koje su darovali u škrabicu caritasa i župni ured prikupili 9894 kn.

Brojni vjernici okupili su se danas prije Velike mise na Rudini gdje je župnik don Franjo Glasnović blagoslovio maslinove grančice. Nakon blagoslova u Crkvi sv. Križa služena je sv. Misa.

Veliki tjedan - župa Vodice

veliktjedok.jpg

Petnaesti križni put mladih Šibenske biskupije pod geslom "Život, dakle biraj", održan je u subotu 25. ožujka na relaciji dugoj šesnaest kilometara, Pirovac – Tribunj - Vodice. Pobožnost je okupila dvjestotinjak mladih iz cijele Biskupije, a započela je okupljanjem u župnoj crkvi u Pirovcu.

Na četvrtu korizmenu nedjelju 26. 03. 2017., uz jaku buru, prohladno vrijeme i kapljice kiše, vjernička zajednica župe Vodice na Okitu od podnožja do vrha tradicionalno, kao i proteklih godina, imala je pobožnost križnog puta.

Šibenski biskup Tomislav Rogić u srijedu 8. ožujka u pastoralnom centru župe Vodice gostovao je na redovitoj biblijskoj tribini za odrasle vjernike. Imao je izlaganje pod naslovom „Raspeta ljubav i kalvarijske tmine". Uz vjernike Vodica na tribini su bili i vjernici iz župa Srima i Tribunj.

U srijedu, 08.03. s početkom od 19 sati u Pastoralnom centru, velika dvorana na drugom katu održat će se Korizmeno-biblijska tribina.

Korizmeno vrijeme za kršćane je vrijeme nasljedovanja Gospodina u ljubavi i žrtvi. Osim molitve i posta jedan od znakova naše kršćanske ljubavi u korizmi, o čemu nam svjedoči i evanđelje, je i milostinja – dar, odricanje i naša žrtva za braću u potrebi.

Obnovom bračnih zavjeta i euharistijskim slavljem, na Valentinovo 14. 02., u župi Vodice proslavljen svjetski dan braka

U utorak, 31. 01. 2017. u prostorijama Pastoralnog centra župe održana je izborna skupština bratovštine Gospe od Karmela na kojoj je izabrano novo starješinstvo na mandat od tri godine. Članovi bratovštine su za dopredsjednika izabrali gospodina Antu Čorića, za tajnicu gospođu Anku Ivas i za blagajnicu gospođu Marinu Sladoljev.

  1. Foto vijesti
  2. Video vijesti

O nama

Informativno oglasni portal Grada Vodica - Gradske, kulturne, sportske vijesti, video i fotografije vezane za Vodice i širu okolicu

E-mail:

Arhiva vijesti

« Travanj 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30