Sponzorirano

Nadolazeći događaji

Župne

Župne (102)

U Nedjelju, 18.06,2017 hodočastili smo mi, pjevači crkvenog zbora župe Našašća sv. Križa, zajedno sa našom sestrom Lidijom i našim župnikom don Franjom u rodno mjesto naših časnih sestara koje su radile u našoj župi: s. Krešimire, s. Marije i s. Lidije u Otok kod Sinja. Radosnog srca započeli smo naše hodočašće s molitvom i pjesmom. Upoznali smo mjesta oko Otoka i njihovu povijest te saznali da je naša sestra Lidija prije 25 godina napustila svoje rodno mjesto Jelašće kod Otoka da bi služila Gospodinu Isusu Kristu.

Molimo ovogodišnje prvopričesnike i njihove roditelje, da prvopričesničke haljine koje su posudili u župi za Prvu pričest vrate što prije u župni ured.

Ujedno molimo i ovogodišnje krizmanike, da oni koji to nisu uzmu svoje Uspomene za sv. Krizmu u župni ured. - poručili su iz župnog ureda Vodice

U srijedu, 14. lipnja, odražali smo još jednu biblijsku tribinu za naše odrasle vjernike. I to ne bi bilo ništa novoga da ta tribina nije bila zaključna u slavljeničkoj obljetničkoj godini tribine.

Naime, ove godine biblijska tribina u župi Vodice proslavila je punih 25 godina redovitog postojanja.

U nedjelju, 11. lipnja 2017., na svetkovinu Presvetoga Trojstva, naša župna zajednica svečano je na euharistijskom slavlju u 11h proslavila slavlje i podjelu sakramenta sv. Potvrde.

Na svetkovinu Tijelova tradicionalno je zadnja procesija na kojoj sudjeluju i Vodički Žudiji.

Vodička župna zajednica pridružila se svim katoličkim vjernicima diljem svijeta u proslavi svetkovina Tijela i Krvi Kristove – Tijelova.

Ove subote, 27.05.2017. Zdrug katoličkih skauta Šibenske biskupije održao je jednodnevni kamp u zaleđu Vodica. 75-ero Skauta, djece svih osnovnoškolskih uzrasta sa svojim voditeljima i uz podršku svojih župnika iz Vodica, Njivica i Katedrale, učili su se skautskim vještinama uz igre i molitvu... i pokoji dobar zalogaj, naravno.

U petu vazmenu nedjelju, 14. svibnja 2017. naša župna zajednica svečano je na euharistijskom slavlju u 8.30h proslavila dan prve sv. Pričesti i prvopričesničko slavlje. Na prvopričesničkom slavlju šezdeset osam prvopričesnika po prvi puta je pristupilo stolu Gospodnjemu i po prvi puta se pričestilo i blagovalo euharistijski kruh. Uz prvopričesnike u slavlju su sudjelovali i njihovi roditelji, obitelji te mnogobrojni župljani.

Blagdan Našašća sv. Križa, 03. 05. dan je naše župe i Grada. U ovom blagdanu slavimo otajstvo sv. Križa u kojem nam se očitovala Božja ljubav i darovano nam je spasenje. On je i znak našega kršćanskog zajedništva u župi i gradu.

Pastoralni centar Bažana mjesto je gdje se, već osmu godinu zaredom, održava svečani žudijski ručak na kojem, uz članove Žudija i našeg župnika, već tradicionalno ovom ručku prisustvuju i naše časne sestre, članovi ekonomskog vijeća – prokaraturi, gradonačelnica, 2 najrevnija ministranta, 2 anđela, bivši „buzdobaji", kao i još neki uzvanici koji na bilo koji način pomažu djelovanje naše družbe ili koji su bili članovi družbe. Sve zajedno, bilo nas je gotovo šezdeset.

  1. Foto vijesti
  2. Video vijesti

O nama

Informativno oglasni portal Grada Vodica - Gradske, kulturne, sportske vijesti, video i fotografije vezane za Vodice i širu okolicu

E-mail:

Arhiva vijesti

« Lipanj 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30