Sponzorirano

Nadolazeći događaji

Župne

Župne (94)

Blagdan Našašća sv. Križa, 03. 05. dan je naše župe i Grada. U ovom blagdanu slavimo otajstvo sv. Križa u kojem nam se očitovala Božja ljubav i darovano nam je spasenje. On je i znak našega kršćanskog zajedništva u župi i gradu.

Pastoralni centar Bažana mjesto je gdje se, već osmu godinu zaredom, održava svečani žudijski ručak na kojem, uz članove Žudija i našeg župnika, već tradicionalno ovom ručku prisustvuju i naše časne sestre, članovi ekonomskog vijeća – prokaraturi, gradonačelnica, 2 najrevnija ministranta, 2 anđela, bivši „buzdobaji", kao i još neki uzvanici koji na bilo koji način pomažu djelovanje naše družbe ili koji su bili članovi družbe. Sve zajedno, bilo nas je gotovo šezdeset.

U korizmenom vremenu kroz četrdeset dana u župi Vodice provedena je korizmeno-caritativna akcija 1 dan 1 kuna: Odricanjem otvaram srce za potrebne u kojoj su župljani i vjernici kroz odricanje svojim novčanim prilozima koje su darovali u škrabicu caritasa i župni ured prikupili 9894 kn.

Brojni vjernici okupili su se danas prije Velike mise na Rudini gdje je župnik don Franjo Glasnović blagoslovio maslinove grančice. Nakon blagoslova u Crkvi sv. Križa služena je sv. Misa.

Veliki tjedan - župa Vodice

veliktjedok.jpg

Petnaesti križni put mladih Šibenske biskupije pod geslom "Život, dakle biraj", održan je u subotu 25. ožujka na relaciji dugoj šesnaest kilometara, Pirovac – Tribunj - Vodice. Pobožnost je okupila dvjestotinjak mladih iz cijele Biskupije, a započela je okupljanjem u župnoj crkvi u Pirovcu.

Na četvrtu korizmenu nedjelju 26. 03. 2017., uz jaku buru, prohladno vrijeme i kapljice kiše, vjernička zajednica župe Vodice na Okitu od podnožja do vrha tradicionalno, kao i proteklih godina, imala je pobožnost križnog puta.

Šibenski biskup Tomislav Rogić u srijedu 8. ožujka u pastoralnom centru župe Vodice gostovao je na redovitoj biblijskoj tribini za odrasle vjernike. Imao je izlaganje pod naslovom „Raspeta ljubav i kalvarijske tmine". Uz vjernike Vodica na tribini su bili i vjernici iz župa Srima i Tribunj.

U srijedu, 08.03. s početkom od 19 sati u Pastoralnom centru, velika dvorana na drugom katu održat će se Korizmeno-biblijska tribina.

Korizmeno vrijeme za kršćane je vrijeme nasljedovanja Gospodina u ljubavi i žrtvi. Osim molitve i posta jedan od znakova naše kršćanske ljubavi u korizmi, o čemu nam svjedoči i evanđelje, je i milostinja – dar, odricanje i naša žrtva za braću u potrebi.

  1. Foto vijesti
  2. Video vijesti

O nama

Informativno oglasni portal Grada Vodica - Gradske, kulturne, sportske vijesti, video i fotografije vezane za Vodice i širu okolicu

E-mail:

Arhiva vijesti

« Svibanj 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31