16 Lip 2018

Blagoslov kapelice sv. Ante u vodičkom polju u Njivama

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
0

U subotu, 16. 06. 2018. u jutarnjim satima, blagoslovljena je u našoj župi još jedna nova kapelica posvećena u čast sv. Anti Padovanskom. Kapelicu sv. Ante, na svom poljoprivrednom imanju u predjelu Njive - Bubanj koje se nalazi uz Magistralu put Pirovca, izgradio je Ante Sladoljev pok. Šime.


Uz sudjelovanje obitelji, rodbine, prijatelja, župljana i članova župnog zbora, novoizgrađenu kapelicu blagoslovio je župnik don Franjo Glasnović.

Na kraju blagoslova župnik je, uz čestitku koju je izrekao obitelji što su izgradili ovu kapelicu, pozvao sve nazočne da se ugledaju u primjer i uzor sv. Ante te uvijek mole njegov zagovor i Božji blagoslov i u životu i radu.

Na kraju blagoslova nazočnima se obratio i Josip Mateša - Jole, recitirajući stihove svoje pjesme koje je posvetio vodičkim kapelicama.

Nakon blagoslova uslijedilo je bratsko druženje i domjenak koji je za sve nazočne pripremila obitelj Ante Sladoljeva.

0-02-05-cfbf1a823ba25ddcee38554b66cfe38e605eca6b61e7b39935b4f298eb140b8a_1965b565.jpg

Zanimljivo je spomenuti, da je prema podacima kojima raspolaže župa Vodice, više od trideset kapelica koje su izgrađene na području župe Vodice, ovo je sedma kapelica posvećena u čast sv. Ante Padovanskog, što pokazuje da su Vodičani najveći broj kapela posvetili u čast ovom velikom i dragom svecu, kojeg nazivaju i svecem svega svijeta.

Molimo sve župljane i građane Vodica, ako imaju podatke ili fotografije o kapelicama i križevima na području naše župe da ih dostave u župni ured kako bi sve to mogli ažurirati.

Ovdje možete vidjeti popis kapelica i križeva koji se nalaze u župi Vodice.

http://www.zupa-vodice.hr/kapelice i križevi u Vodicama.html

don Franjo Glasnović

 

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica