16 Ruj 2017

Hodočasnici iz Slovenije s ljubljanskim nadbiskupom u miru mons. Alojzom Uranom posjetili župu i grad Vodice

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

Dvije skupine slovenskih hodočasnika koji su na hodočašću i putovanju u našoj domovini na svome putovanju posjetili su župu i grad Vodice. S njima je bio i ljubljanski nadbiskup u miru mons. Alojz Uran.

 

U našem gradu su posjetili župnu crkvu i u njoj slavili svete mise koje je predvodio nadbiskup Uran. Najprije u četvrtak 14. 09. na blagdan Uzvišenja sv. Križa nadbiskup je predvodio euharistijsko slavlje za jednu skupini od 100 hodočasnika, te nakon toga i u subotu 16. 09. za drugu skupinu od 50. Hodočasnika.

U petak 15. 09. na spomendan BDM Žalosne Gospe u župnoj crkvi nadbiskup je predvodio slavlje na kojem su koncelebrirali Župnik i don Ivan Čolak, a sudjelovali su naši župljani i vjernici.

Nakon slavlja nadbiskup Uran razgledao je i izložbu o 50. obljetnici gradnje crkve na Okitu, tom prigodom je župnik nadbiskupa upoznao sa životom i djelovanjem dugogodišnjeg vodičkog župnika don Vjekoslava Kurenta, svećenika koji je rodom iz Slovenije.

Na kraju je u zajedništvu sa don Ivanom i župnikom posjetio i izložbu Getsemanski vrt, gdje im je domaćin zajedno sa svojom suprugom bio autor gospodin Josip Mateša koji je nadbiskupu predstavio svoja umjetnička djela koja se nalaze u njegovom postavu.

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica