27 Ruj 2017

Župa Vodice hodočastila u Šibenik u katedralu sv. Jakova u devetnici sv. Mihovila

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
0

Po drugi puta, prethodno je bilo 2015., a sada 26. 09. 2017., na poziv katedralnog župnika i kanonika stolnog kaptol don Krešimira Mateše, u sklopu devetnice i duhovne priprave za svetkovinu sv. Mihovila arhanđela, zaštitnika Šibenske biskupije, župljani i građani Vodica, njih 120 zajedno sa Župnikom i župnim zborom hodočastili su u katedralu sv. Jakova i sudjelovali u devetnici i euharistijskom slavlju. Hodočasnici su iz Vodica u Šibenik došli brodom.


U katedrali su se hodočasnici na početku hodočašća pomolili na grobu blagopokojnog šibenskog biskupa Srećka Badurine. Nakon toga sudjelovali su u Devetnici sv. Mihovila koju je predmolio katedralni župnik don Krešimir Mateša.

Vrhunac hodočašća bilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio župnik don Franjo. Na misi su uz katedralnog župnika sudjelovala i oba šibenska biskupa: mons. Tomislav Rogić i mons. Ante Ivas, biskup u miru.

Na sv. Misi homiliju i riječ na temelju Božje riječi i evanđelja hodočasnicima i okupljenima na euharistijskom slavlju uputio je župnik don Franjo. Euharistijsko slavlje svojim lijepim i skladnim pjevanjem uzveličao je i animirao vodički župni pjevački zbor kojega je vodila voditeljica s. Lidija Grgat.

0-02-05-5949b5d8d353328ea00ec02f834f6641560f300f58b7d9144ac946acbf027b36_full.jpg

Na kraju euharistijskog slavlja sve hodočasnike je pozdravio katedralni župnik don Krešimir i zahvalio im što su hodočastili u Katedralu i sudjelovali u Devetnici.

Hodočašće je na kraju završeno bratskim druženjem i domjenkom u radosnom ozračju oko stola kojega je za sve hodočasnike pripremio župnik domaćin don Krešimir. Hodočasnici su se na povratku brodom vratili svojoj župi radosni i u opuštenom raspoloženju te osnaženi zajedništvom u vjeri s nadom da se ovakvi susreti i hodočašća i nadalje organiziraju i ostvaruju.

Tekst: Župa Vodice / Foto: Župa Vodice, Ivo Kronja

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica