23 Lis 2017
    636

Duhovna obnova za djevojke kod Sestara Franjevki od Bezgrješne

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
0

U subotu, 21. Listopada 2017., zajednica Sestara Franjevki od Bezgrješne organizirala je duhovnu obnovu za djevojke naše cijele šibenske biskupije, pod nazivom „Neka svijetli svjetlost vaša".


Sedam sedmašica iz naše škole, koje su , u mješovitom sastavu, župljanke naše - vodičke , ali i tribunjske župe, te jedna srednjoškolka, sudjelovale su u ovom susretu.

Duhovna obnova za djevojke svojom je tematikom, sadržajem ali i metodičkim pristupima bila prikladna dobi mladih koji su upravo u traženju smisla i u procesu zrenja vjerskog kršćanskog – katoličkog opredjeljenja. Upravo u dobi mladenačkog zanosa i stvaranja ideala, potrebni su ovakvi povlašteni trenutci razmišljanja o tome kako kršćanska vjera može biti djelatna u životu mladih, kako mogu svijetliti u svojoj obitelji, školi, župi.

Obogaćene susretom koji se kroz cijeli dan duhovne obnove odvijao na tri nivoa: kao susret sa sobom i vlastitim promišljanjima, susret sa vršnjakinjama, i konačno, susret s Isusom u zajedničkoj Uri klanjanja i mogućnosti sakramenta ispovijedi, naše su se cure vratile radosne svojim obiteljima, župama, s odlukom da budu upravo ono na što nas Isus i poziva: „svjetlo svijeta".

Evo što su same djevojke nakon povratka s duhovne obnove posvjedočile:

duhovna_obnova_1.jpg

„Bilo mi je super. Grupni rad i igre su mi bile najbolje od svega. Svidjelo mi se i to što smo upoznavale druge cure iz županije. Atmosfera je bila odlična. Nadam se da će biti prilika da još jednom posjetim samostan." Klara J., 7.r.

Naša Ela P. kaže: „Svidjele su mi se igre s karticama, ali ipak najviše rad u skupinama, početak je bio vrlo dobar, hrana za ručak je bila ukusna, a nakon ručka pričali smo o svecima i to me je zanimalo."

I najstarija među djevojkama iz naše župe, vrijedna čitačica Ivana S., 1. sr.šk. ovako opisuje svoj doživljaj duhovne obnove: „... Uz meditaciju, igru i pjesmu, kratkim predavanjem i klanjanjem pred živim Bogom, časne sestre Renata, Barbara i Klara su nam objašnjavale što je to svjetlost. Naša svjetlost je Bog, ali Bog je svoju svjetlost dao ljudima da i mi možemo Njegovom svjetlošću svijetliti drugima. Ne smijemo dopustiti da se naša svijeća ugasi, jer onda nastaje tama, udaljavamo se od Boga, gubimo se i krećemo krivim putem. Potrebno je da ako znamo nekoga bližnjega koji je u tami, koji još nije upoznao Boga, biti mu svjetlo i osvijetliti mu put. Bog je preko nas svjetlo..."

Vjerouč. Valerija B., Ivana S., Klara J., Ela P.

Fotografije preuzete s fb stranice Franjevke od Bezgrješne

Vaša reakcija na temu


Foto video vijesti

  1. Foto
  2. Video
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica