Listopad 16, 2010 4910

Raspisan natječaj za izgradnju vodičke zaobilaznice

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

thumb_vodice-obilaznicaOvih je dana učinjen važan korak ka izgradnji prometne obilaznice sa sjeveroistočne strane Vodica, poznatije pod nazivom vodička zaobilaznica. Naime, Hrvatske ceste su raspisale javni natječaj koji obuhvaća izradu dopune postojećeg idejnog rješenja, izradu cjelokupne idejne i glavne projektne dokumentacije s ishođenjem lokacijske i građevinske dozvole, kao i izradu studije utjecaja na okoliš.

 

POČETAK RADOVA 2012.

Natječaj je otvoren do 22. listopada, a ponuditelji će imati rok od 18 mjeseci za izradu projekata koje će u cijelosti financirati Hrvatske ceste, baš kao što će financirati i samu izgradnju vodičke zaobilaznice.
Podsjetimo, spomenuta prometnica bit će duga 4,2 kilometra, sa zapadne strane, iz smjera Zadra, spajat će se kod ulaza u poslovnu zonu Vodice, te se kod disko kluba Hacienda ponovno spajati na Jadransku magistralu. Ovaj projekt ušao je u Program građenja i održavanja javnih cesta za razdoblje od 2009. do 2010., kojeg je Vlada Republike Hrvatske donijela u prosincu prošle godine, a procijenjen je na oko 100 milijuna kuna. Bude li se sve odvijalo prema planu, početak radova na vodičkoj zaobilaznici trebali bi početi 2012. godine. Njenom izgradnjom napokon će se riješiti problem prometnih gužvi koji se u ljetnim mjesecima stvaraju na prilazima u Vodice, a Jadranska magistrala, koja sada praktično prolazi kroz središte grada, time će postati gradska prometnica.

www.novi-tjednik.hr

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg