Svibanj 22, 2018 7652 Ilustracija

Nova odredba: Koncerti, živa glazba i muzika na otvorenom dozvoljena samo uz prethodnu suglasnost Grada Vodica

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Iako su već nekoliko godina na snazi odluke Gradskog vijeća o najvećoj dopuštenoj razini buke od 70 dB u svim ugostiteljskim objektima i da je u zonama u kojima prevladavaju pretežito smještajni kapaciteti, upotreba elektroakustičnih i akustičnih uređaja na otvorenom dopuštena do 24 sata, a u centru mjesta do 1:30, dugogodišnji problem buke u Vodicama za vrijeme turističke sezone još uvijek je prisutan.


Gradska uprava Vodice učinila je dodatni korak ka rješenju ovog problema te je u Odluci o komunalnom redu 02/18 u čl. 46. donijela odluku koja glasi:

Izvođenje žive i puštanje reproducirane glazbe, zvučnih poruka i slično vezano za obavljanje registrirane djelatnosti, na način da se zvuk reproducira na javnu površinu dozvoljeno je samo uz odobrenje nadležnog upravnog tijela.

"Svi ugostitelji koji ovu sezonu namjeravaju imati koncerte, živu glazbu ili zvučnike na ugostiteljskim terasama na otvorenom, bilo da se radi o privatnoj površini ili javnoj morat će zatražiti od Grada dozvolu" – objašnjava nam Blagodar Španja, voditelj odsjeka komunalnog redarstva Grada Vodica

U toj dozvoli bit će jasno naznačeni uvjeti i vrijeme, a ukoliko se ne budu pridržavali uvjeta, odobrenje od Grada idući puta neće dobiti – zaključio je na kraju Blagodar Španja

djelomob1.jpg