Kolovoz 08, 2018 17324

Budite oprezni jer na kraju nije bitno tko je kriv.

UZNEMIRUJUĆA SNIMKA KOD VODIČKOG GROBLJA: Koliko pretjecanje motociklista može biti opasno

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Sigurno vam nisu promakle crne statistike koliko je u zadnje vrijeme vozača ili suvozača na motociklima i mopedima poginulo. Potaknuti najnovijim nemilim događanjima, dvije prometne nesreće na našem području koje su se odvile jutros na našem području, podsjećamo na MUP-ovo otvoreno pismo s početka svibnja i sezone vožnji motocikla i mopeda te koliko nesigurna pretjecanja mogu biti opasna.

Naime, jutros su se dogodile dvije prometne nesreće, jedna u Šibeniku na Jadranskoj magistrali s tragičnim ishodom u kojoj je poginuo 19-ogodišnjak, a druga kod vodičkog kružnog toka, gdje je vozač motora na sreću prošao bez težih ozljeda.

Također, čitateljica portala Infovodice Frances Mužić poslala nam uznemirujuću snimku neopreznog pretjecanja motora i skretanja osobnog vozila u blizini vodičkog groblja u ponedjeljak ujutro. Budite oprezni jer na kraju nije bitno tko je kriv.

OTVORENO PISMO MUP-A POČETKOM SVIBNJA:

«Poštovani zaljubljenici u motocikle, potaknuti najnovijim nemilim događajima obraćamo se svima vama koji strastveno volite brzinu i vjetar u kosi, i iznad svega navalu adrenalina kada se kazaljka na brzinomjeru vrtoglavo penje.

Zato neumorno upozoravamo na opasnost koja prijeti vama, vozačima na dva kotača i savjetujemo kako ovakvu vožnju učiniti što sigurnijom, s ciljem da spasimo barem jedan ljudski život ili spriječimo neko drugo teško stradavanje.

Na hrvatskim cestama, u zadnjih pet godina poginulo je 213 motociklista i 56 mopedista (vozači i putnici). Ove brojke znače da je najmanje 270 obitelji osjetilo posljedice nenadoknadivog gubitka svojih najmilijih, a ako se ovaj crni niz nastavi i ove ćemo godine zabilježiti dvoznamenkast broj poginulih motociklista i mopedista.

Većina tih nesreća uzrokovana je prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača, stoga apeliramo na sve vas koji uživate u vožnji motociklom da ne pridonosite crnim brojkama nego da poštujući propise, defenzivnom vožnjom i promišljanjem, u prvom redu o sebi samima, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu, pomognete da svako vaše putovanje završi sretno na željenom odredištu.

Sretan i siguran put žele vam vaši „plavci“!», poručili su iz MUP-a.

 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 08 Kolovoz 2018 23:59
djelomob1.jpg