13 Ruj 2018
  4195

U PP VODICE ZADOVOLJNI TURISTIČKOM SEZONOM: Uz ispomoć i biciklističke ophodnje spriječena su brojna nedjela

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 13 Rujan 2018 10:58

Početkom svake turističke sezone posljednjih 25 godina od početka svibnja do kraja rujna policija provodi pojačane operativno preventivne i represivne mjere pod nazivom TOURS radi opće sigurnosti važne za siguran dolazak i boravak stranih i domaćih turista, ali i domaćeg stanovništva.

 

- Reklo bi se da smo optimističniji od Turističke zajednice s obzirom da TOURS držimo u dužem razdoblju nego što se računa špica sezone. Bliži joj se kraj i zaista sam zadovoljan kako je prošla, kazao nam je Duje Troskot, pomoćnik načelnika policijske postaje Vodice.

Tijekom sezone u ispomoć su im pristigle kolege iz kontinentalnih policijskih uprava: četiri službenika iz Slavonskog Broda i jedan detektiv iz PU Vukovarsko srijemske, ali i dva temeljna policajca iz Knina kao šef smjene i detektiv te policijski službenik iz PP Drniš.

- Bili smo bolje kapacitirani nego zime, ali i prijašnjih godina. Zahvaljujući njima smo i ubacili biciklističku ophodnju koja je rezultirala smanjenjem broja krađa po plažama, ali nam i uvelike pomogla tokom svih akcija ovog ljeta.

5ab554592b4c29c812cc6ac1b2611cc6_XL.jpg

Naime, u gotovo svim gradovima MUP-ova je boljka manjak policajaca srednje stručne spreme.

- Na našem području je 25 tisuća stanovnika, pokrivamo i četiri općine, odnosno cijeli kraj od šibenskog mosta do Murtera, a udaljenosti su velike. Po smjeni smo imali dvije ophodnje što je minimum s kojim se može raditi.

Uspoređujući brojke svih (ne)djela, u tom razdoblju - od početka svibnja do 11. rujna zabilježena su 183 kaznena djela, a u istom razdoblju lani njih 226 što je evidentno smanjenje . Odmah ih je riješeno, a 64 naknadno. To predstavlja visok rezultat efikasnosti od 45 % koji je u granicama EU 20 %.

Što se tiče prekršaja javnog reda i mira bilo ih 129, a lani 117.

- Bitno je naglasiti da narušavanje javnog reda i mira nije isto što i postupanje po zakonu zaštiti od buke koje nas godinama muči. To je najveći problem domicilnom stanovništvu jer su klubovi koji rade do 5 h u centru mjesta. Svi imaju minimalne uvjete zaštite od buke koji nisu dovoljni da bi ostali imali mira. Mi nismo za to ovlašteni već inspekcijske službe. Kazne su tu velike, no ta nam suradnja malo šteka s obzirom da ne rade u noćnim satima, pojasnio je.

Onih ostalih prekršaja u koje spada neregistrirano oružje, javna okupljanja te suzbijanje zlouporabe opojnih droge ukupno je bilo 126, odnosno 32 manje. Takvih slučajeva, ističe, bolje da je manje. Gotovo polovica njih odnosi se na drogu pa spomenimo da posjedovanje više ne spada u kaznena djela već se kao prekršaj kažnjava novčano.

S drugu stranu, veliko povećanje bilježi se u preventivnim akcijama vezanim za sigurnost u prometu: sankcionirano je 524 vozača, odnosno čak 56 % više.

- Više policajaca daju rezultat jače prevencije. Zadnjih godina promijenili smo taktike, umjesto stajanja na mjestu i zaustavljanja svakog sljedećeg vozila koje prođe, pro aktivno smo zaustavljali one za koje bi utvrdili da su pod prekršajem ili za to imali osnovanu sumnju. Moram pohvaliti svoje službenike jer je na takav način zatečeno 56 vozača pod utjecajem alkohola, a takva vožnja spada u najopasnije, zaključio je Troskot.

djelomob1.jpg

Najnovije
 • „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena
  Information
  Podijeli
  Information

  „Gužva“ na vodičkoj rivi danas je podsjećala na neka ranija vremena

  Information
Najčitanije
Image is not available

Od 1988. godine brinemo za Vaš lijepši i zdraviji osmijeh!

Saznajte više

Image is not available

Uz timski rad naših dentalnih tehničara do vrhunskih rezultata

Image is not available

Od sad brinemo o njezi Vašeg lica i tijela uz kvalitetne kozmetičke brendove

Image is not available

Kao i make up-a za Vaše najvažnije trenutke!

Saznajte više

Image is not available

Nudimo uslugu smještaja u novouređenim apartmanima obitelji Nedoklan

Slider
Oglasi

Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close