Siječanj 06, 2019 3775

Snižena stopa PDV-a na određene proizvode od 1.1.2019. - Vodičani, kakva su vaša iskustva?

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Sa prvim danom 2019. na snagu su stupile promjene poreznih zakona među kojima i Zakon o porezu na dodanu vrijednost, kojima je predviđeno proširenje primjene snižene stope PDV-a od 13 posto na dječje pelene, isporuku živih životinja, mesa i jestivih klaoničkih proizvoda, ribe i rakova, mekušaca i ostalih vodenih beskralježnjaka, jestivoga povrća, korijena i gomolja, voća i orašastih plodova te isporuku jaja.

Drugim riječima, najavilo se rasterećenje mjesečnog budžeta hrvatskih građana, a nas je zanimalo jesu li u ovih tjedan dana novih cijena i sniženih poreznih stopa i naši sumještani osjetili to rasterećenje.

Odgovori su bili raznoliki;

Ivan (38) kaže kako nije osjetio neku značajnu promjenu, “možda se na kraju mjeseca iznenadim stanjem na računu, no nisam baš optimističan”.

Mate (42) s druge strane kaže kako je osjetio blagi pad cijena, “no ništa revolucionarno,

dok je Mirza (40) samo kratko iskomentirao: “Ma dajte! Nema nikakvih rasterećenja. Možda se sa vremenom pokaže da smanjenje stope zaista ima učinka na obiteljski budžet - živi bili pa vidjeli”

WhatsApp Image 2019-01-06 at 17.11.24.jpegMirza

Razgovor sa nekoliko naših sumještana nikako nije reprezentativan uzorak sa kojim bi mogli zaključiti rasterećuju li promjene poreznih zakona bankovni račun pa ovom prilikom pitamo i vas, drage čitatelje našega portala, kakva su vaša iskustva?

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 06 Siječanj 2019 19:15
djelomob1.jpg