Siječanj 30, 2019 4317

I nakon 24 godine od završetka Domovinskog rata još nema Odluke o preimenovanju ulica po palim vodičkim braniteljima

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)

Na 12. sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica vijećnik Liste našeg mista Ivica Latin pokrenuo je temu o preimenovanju nekih ulica u našem gradu po palim borcima Domovinskog rata.

Naime, pored Ulice hrvatskih boraca, Trga hrvatskih mučenika, Trga Franje Tuđmana te spomenika zapovjednika Vodičke satnije Ante Juričev Martinčev Bobana koji se nalazi na ulazu u Vodice, u Vodicama nema niti jedne ulice imenovane i posvećene palim vodičkim braniteljima.

Ono što je Latin istaknuo kao problem je činjenica da ako bi se promijenilo ime ulice, svi stanovnici u toj ulici morali bi mijenjati dokumente, a to bi bio veliki trošak za njih.

“Taj argument ne stoji, a našim borcima, prijateljima i rođacima koji su dali život za našu domovinu dugujemo ovakvu jednu gestu”, rekao je Latin.

Na ova pitanja odgovarao je vodički dogradonačelnik Stipe Bosotin:

“Ova sugestija vijećnika Latina stoji i ja je apsolutno podržavam. Od završetka rata prošlo je skoro 25 godina i tek se sada ozbiljnije potaklo to pitanje. Istina je da je Udruga specijalne policije iz Šibenika dobili zahtjev da se Ulica Magistrala preimenuje u Ulicu Marinka Karduma. Na tom smo pitanju krenuli ozbiljnije raditi, oformili smo međustranački kolegij, pozvali sve udruge proizašle iz Domovinskog rata na području Grada Vodica da se uključe u rješavanje ovog pitanja”, izložio je Bosotin.

Naime, u Vodicama je na žalost bilo dosta boraca koji su svoj život dali za domovinu pa se postavlja pitanje kome posvetiti ulicu? Tu bi moglo doći do negodovanja drugih obitelji koje su također izgubile člana obitelji i koje bi se sa pravom osjetile zakinute.

“Do sastanka sa udrugama proizašlim iz Domovinskog rata još nije došlo, a smatram da bi najveća inicijativa trebala doći od njih. Nadam se da će do sastanka vrlo brzo doći i da će Gradsko vijeće jednoglasno odlučiti pozitivno o ovoj temi jer naši borci to zaslužuju”, zaključio je Bosotin

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 30 Siječanj 2019 20:52
djelomob1.jpg