Travanj 09, 2019 4455

VATRENO E-KRŠETENJE: Prva sjednica uz tablete umalo i prekinuta

Ocjeni sadržaj
(3 glasova)
Sjednica vodičkog Gradskog vijeća u siječnju bila je posljednja s papirnatim materijalima. Svi vijećnici i gradski pročelnici protekli su mjesec na korištenje dobili na tablet uređaje čime su stotine fokopiranih stranica otišle u povijest. No, to je na današnjoj prvoj sjednici uz nove tehnologije po nju umalo bilo kobno.


Naime, SDP-ov vijećnik Marko Udovičić na sjednicu je došao pred kraj Aktualnog sata, odnosno tek nakon što su mu kolege iz oporbe javile da je ona u toku jer on službeno nije bio obaviješten niti je za nju znao.

- Kolege su mi poslale poruku pitajući se gdje sam. Obavijest nisam dobio. Dogovor je bio da ćemo dobiti e-mail s pozivom za sjednicu i obavijest da se materijali nalaze na drop boxu. Očekujem da se sjednica odgodi za drugi termin jer se nisam imao prilike pripremiti, upozorio je.

Nakon 15-ominutne pauze ustanovljeno je da mu e-mail zaista nije poslan, ali da je na službenim stranicama i portalu poziv objavljen.

- Zajedno smo svi prošli kratku obuku na kojoj smo objasnili da će obavijesti stizati na naslovne stranice na tabletu. Ispričavam se što taj e-mail nije stigao te preuzimam odgovornost za ovu pogrešku, ali i molim sve vijećnike da obavijeste tajništvo grada ukoliko uoče ikakav problem, kazao je Marselo Mitrović-Matić, tajnik Grada.

Vijećnik Udovičić nije bio zadovoljan odgovorom.

- Predstavljam 15 % ljudi i ova tematska sjednica o turizmu je veoma bitna. Nas kao stranku ona posebno zanima te se nadam da je ovo bila omaška, a ne ušutkavanje, konstatirao je Udovičić.

Oporbeni vijećnici su međusobno raspravili o nastavku sjednice. Složili su s kolegom da je službeni e-mail morao stići, ali zaključili da im je želja da se ona ipak održi. Što se na kraju i dogodilo.
Poslijednja izmjena dana Utorak, 09 Travanj 2019 15:50
djelomob1.jpg