Travanj 09, 2019 5105

Hoće li se derutno bivše odmaralište Lilet uskoro moći barem očistiti?

Ocjeni sadržaj
(2 glasova)
Jedno od današnjih pitanja s Aktualca bilo je i o neuređenim površinama na strateškim lokacijama. Vijećnik Liste našeg mista svojih pet minuta iskoristio je kako bi otvorio pitanje koje muči većinu Vodičana. Naime, prošle godine očišćeno je 300 parcela, no zbog nerazriješenih imovinsko pravnih odnosa, neki tereni svoj sjaj nikako da dočekaju…


- To je jedan kaos koji već godinama stoji tik uz naše plaže. Moramo srediti te neuređene površine na važnim lokacijama jer šalju lošu sliku. Opet će se dignuti Plava zastava, a okolo ostati kaos i oronuli rančevi, kazao je vijećnik Ivica Latin dodajući kako niti komunalne službe niti vlasnici terena ništa ne rade po tom pitanju.

Gradonačelnica Nelka Tomić složila se s njim, naglasivši da je to njihov već dugogodišnji problem kojeg su itekako svjesni.

- Kad se zna vlasnik on se obavijesti da sam očisti teren jer će mu biti puno skuplje ukoliko pošaljemo svoje službe. Na mnogo neurednih terena postoje nerazriješeni imovinsko pravni odnosi. Možemo potrošiti mnogo novca čisteći to sami, ali na kraju se nemamo kod koga naplatiti. Također, Grad uređuje okoliš plaža pred sezonu koje nije izvedivo prije jer nekoliko bura i juga sve vrate na staro, kazala mu je gradonačelnica.

P1130662.JPG

Ove godine, istaknuo je pročelnik Marko Lugović, poseban je naglasak na Lilet, odnosno derutno bivše odmaralište.

- Ukoliko ne odgovore na naša upozorenja, mi ćemo vjerojatno sami ući u teren i očistiti ga. Naravno, tu ostaje problem naplate. Morat ćemo ući u zabilježbu na sudu što nikome nije drago, a niti se lako provodi, naglasio je pročelnik Lugović.
djelomob1.jpg