Lipanj 08, 2011 4223

Eko kamiončić na Vodičkim ulicama

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
elektro_kamionPreteći nove standarde i tehnološka dostignuća, a ujedno vodeći brigu o očuvanju zraka i okoliša, vodička tvrtka za komunalne djelatnosti Leć nabavila je novi kamion kojeg pokreče isključivo električna energija. Svjesni da održivog razvoja nema bez ekološki savjesnog promišljanja i rada, ovo se komunalno društvo odlučilo na nekoliko različitih aktivnosti koje će zajedno pridonijeti stvaranju zdravijeg i čišćeg grada.
Pokrenutim projektima tvrtka Leć ne samo da okreće novi list u načinu zbrinjavanja i gospodarenja otpadom, već svojim primjerom i primjenom moderne i zdrave tehnologije želi iz korijena promijeniti razmišljanje i ponašanje građana.
Važnost ovakvih nastojanja to je značajnija budući su Vodice jedno od vodećih turističkih destinacija na Jadranu, pa je očuvanje okoliša od neprocjenjive važnosti za daljnji razvoj i opstanak turizma kao glavne privredne grane.
Električno vozilo je stoga logičan korak, jer ne samo da je štedljivo, potpuno neškodljivo za okolinu, tiho i po dimenzijama malo, već je po svojim performansama visoko učinkovito. Po svojoj namjeni i funkcijama ono će postati nezamjenjivo radno sredstvo za postizanje čistoće u uskim gradskim ulicama.
Ovo vozilo ima široku namjenu, ujutro će koristiti za zalijevanje cvjetnjaka i pranje urbane opreme, klupa, vaza i bunara, dok će se u večernjim satima biti namijenjeno pražnjenju košarica koje su postavljene u najužem dijelu Vodica.
Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg