Srpanj 09, 2019 6357

"Županija smo koja po stanovniku izdvaja svega 18 kn"

SDP upozorava na turističku sezonu u Šibeniku i županiji: "Poražavajuće!"

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Crni turistički srpanj - slučajnost ili poražavajuća istina?! - u svom se priopćenju pita Joško Šupe, predsjednik Županijske organizacije SDP-a, a priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

 

"Podaci izneseni u medijima u vezi popunjenosti i slobodnih kapaciteta u drugoj polovici srpnja na najvećim platformama za rezervacije smještaja u Hrvatskoj, gdje po padu od gotovo 30%  prednjači Šibenik, rezultat su upravo onoga na što upozoravamo već duže vrijeme.

Da li je slučajno da upravo Šibenik ima najviše slobodnih kapaciteta?

Pa krenimo redom sa činjenicama

2019-07-09-(2).jpg

Dakle, poražavajuće, ali istinito, Županija smo sa daleko najmanje planiranih investicija u turizam u tekućoj godini, županija smo koja po stanovniku izdvaja svega 18 kn proračunskog novca u programe poticanja razvoja turizma, višestruko manje od ostalih županija.

U Šibeniku trenutno goste umjesto zvuka cvrčaka dočekuje tutnjava pikamera, umjesto ležaljki i suncobrana gostima na plažama hlad rade bageri, ceste su nam raskopane, a kršenje zabrane radova tijekom sezone je pravilo, a ne izuzetak.

Mislim da nakon svega iznesenog je jasno da su poražavajuće brojke šibenskog turizma u dobrom dijelu ne slučajnost, već su rezultat neulaganja i nebrige vladajućih. Kratko i jasno, živjeli bi od turizma, ali ne i za turizam", stoji u priopćenju ŽO SDP-a Šibensko-kninske županije.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 09 Srpanj 2019 12:20
djelomob1.jpg