Srpanj 22, 2019 4699 Ilustracija: Pixabay

Pregovarači recenzijama

Ima li u Vodicama gostiju ucjenjivača?

Ocjeni sadržaj
(4 glasova)
U digitalnom dobu gost ima još veću moć. Sve je više platformi preko kojih se mnogi u potrazi za dobrim jelom posluže iskustvima drugih. Nažalost, ti 'drugi' tu moć utjecaja svojih recenzija znaju i zloupotrijebiti i njome čak ucjenjivati. Jesu li se s takvima sreli i vodički ugostitelji?


Početak ove turističke sezone tako su obilježile priče o pojedinim gostima koji bi dobili privremenu amneziju kad bi došlo vrijeme za naplatu računa ili pak pokušali ucijeniti ugostitelje negativnim recenzijama za poveći popust. Iako spada u rubriku 'vjerovali ili ne', grupa od jedanaest njemačkih turista u svom je naumu uspjela bez da je kune platila.

Pričali smo s pojedinim vodičkim ugostiteljima čiji se objekti nalaze upravo na TripAdvisoru, najpoznatijoj i najposjećenijoj platformi za savjete i recenzije. Sudeći po njihovim iskustvima, takvi profesionalni prigovarači/ucjenjivači kod nas još nisu došli.


- S obzirom da mi se takvo nešto nikad nije dogodilo, unaprijed ni ne znam kako bih ja na to reagirao. Imali smo nekakvih problema, no mi smo ipak uslužna djelatnost, a ne odgojna ustanova. Nekad jedino ne možeš udovoljiti, u startu kad gost dođe nervozan kao da je na prisilnom godišnjem. Pokušamo okrenuti na šalu i idemo dalje, kazao je Davor Šušak iz restorana Adria koji se na TripAdvisoru trenutno nalazi na petom mjestu.

Bistro Gulož koji već godinama drži visoko mjesto na spomenutoj platformi, također nema takvog iskustva.

- Što se tiče spize nikad nismo imali nezadovoljnog gosta. Ali kome se ružno piše, pisat će, smatra Damir Spahija, vlasnik Guloža.

U restoranu More iznenađeni su spoznajom da takva vrsta ucjena uopće postoji.

- Nikad nisam čuo za takvo što. Smatram da svatko ima pravo na loš dan, od ugostitelja do gosta. Ali, dobro je, prigrmi se. Takve ocjene zasigurno da kako podižu, tako i spuštaju, a moguće da neki pišu, a da u objektu nisu nikad ni bili. Ja se ne opterećujem stanjem na TripAdvisoru. Mi smo onako po domaći, kod nas vlada opuštena atmosfera, istaknuo je Tomislav Mrković iz restorana More.
Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019 19:50
djelomob1.jpg