30 Srp 2019
  2626

O Centru za posjetitelje

Vijećnik Ivica Latin: 'Ako smo svi zajedno nitko nam ništa ne može'

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
0
Poslijednja izmjena dana Utorak, 30 Srpanj 2019 13:19
Na jednoj od prošlih sjednica vijećnik Liste našeg mista Ivica Latin izravno je pitao gradonačelnicu je li ona za to da na vodičkoj zemlji, na kojoj se treba raditi sportski kompleks za kojeg je već izgrađen projekt i potrošeno oko 3 milijuna kuna, župan Pauk radi Centar za posjetitelje.


- Vi ste mi odgovorili da ste protiv tog Centra. Potaknut vašim odgovorom i još nekim vijećnicima iz vaše stranke koji isto tako kažu da nisu za to ja sam na u jednoj grupi na društvenoj mreži otvorio raspravu o svom prijedlogu i inicijativu i pitao građane što oni misle o tome. Ako građani Vodica i Gradsko vijeće žele i traže od župana Pauka da odustane od gradnje centra za posjetitelje i da vrati to zemljište nama, on to mora poštovati. Ako on to ne želi, neka zna da nije dobrodošao u Vodice ni on ni Centar, kazao je vijećnik Ivica Latin.


Upitao je zašto je bivša gradonačelnica Branka Juričev Martinčev potpisala ugovor da se Šibensko-kninskoj županiji temeljem ugovora i aneksa s pravom gradnje može zatražiti i postići uknjižba vlasništva na svoje.

- To je izdaja Vodica. Čemu ovakav ugovor ako vi kažete da mu je dano samo pravo građenja? Uz sve to župan naknadno izjavljuje kako i sam sumnja u održivost Centra i ako studija pokaže da projekt nije održiv, on se neće ni raditi. Zašto je onda gradonačelnica potpisala tako štetan ugovor za naš grad i to na isteku mandata?

Zatražio je da se glasovanje o tome postavi kao točka dnevnog reda na sljedećoj sjednici i po tome uputi dopis županu Pauku uz molbu da odustane od tog projekt? Da javno vidimo tko je za, a tko protiv. Jer - ako smo svi zajedno nitko nam ništa ne može.

- Što se tiče potpisivanja tog ugovora, ta točka je tada bila na dnevnom redu i o tome se glasovalo. Vijećnik Bilan je bio jedini protiv, a svi ostali su bili za, navela je gradonačelnica Nelka Tomić.

Glasovalo se o pravu građenja, a ne o knjiženju, naglasio je potom Latin.

- Zemljište je dan danas u vlasništvu Grada Vodica. Kad bi se objekt izgradio i kad bi došlo do uporabne dozvole onda se knjiži pravo građenja pod tim i tim investitorom, ali vlasništvo ostaje. Isti takav slučaj ima Memorijalni centar Faust Vrančić, zemljište je u vlasništvu crkve. – rekla je pročelnica Tina Bosotin.

Vijećnica Meri se nije složila s izjavama Tine Bosotin, dok je Latin ponovio svoje želje i molbe o uvrštenju na dnevni red kako bi se Također je naglasio kako je Srima naselje u sastavu grada Vodica koje ima oko 1000 stanovnika.

Rasprava se nastavila uz pitanja je li Grad Vodice mogao dobiti bespovratna sredstva iz EU fondova za izgradnju dječjeg vrtića u Srimi pošto ima manje od 5000 stanovnika uz potvrdan odgovor. Pročelnica Bosotin je odgovorila da Grad nema zemljišta u Srimi, dok je vijećnik Juričev Grgić zaključio da bi bilo jeftinije kupiti zemljište i dobiti EU fondove nego nastaviti ovako kako se sada radi.

djelomid1.jpg


Najnovije
 • Nakon bure i kiše konačno ugrijalo, mnogi su osvježenje potražili uz more
  Information
  Podijeli
  Information

  Nakon bure i kiše konačno ugrijalo, mnogi su osvježenje potražili uz more

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close