30 Srp 2019
  2135

Postoje različiti modeli upravljanja plažama, a tko će upravljati Malim Vrujama?

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
0
Nedavno je objavljeno da se na plaži Male Vruje zbog devastacije svjetlosnih efekata najavljuje postavljanje kamera, unajmljivanje zaštitara, a u planu je imenovanje upravitelja plaže. Pojedinosti o tome zanimale su Meri Bandl Valeš, vijećnicu Liste našeg mista.


- Hoće li taj upravitelj biti imenovan od neke gradske ustanove ili će za to mjesto biti raspisan natječaj?, upitala je.

Upravitelj plaže nije fizička nego pravna osoba, u tom smjeru je napravljen vrlo ozbiljan dokument o načinu upravljanja svim vodičkim plažama.

- Nadam se da će uskoro osvanuti na Gradskom vijeću. Naime, u gradske plaže ulaže se sve više gradskih sredstava, a plaže kao takve postaju vrlo ozbiljni i skupi objekti, za koje se ne može dopustiti da nitko s njima ne upravlja, odgovorio je pročelnik Marko Lugović.

Koji su modeli upravljanja i načini te kako to rade druge destinacije u krugu Hrvatske, ali i šire je detaljno objašnjeno u tom dokumentu, a na ovom Gradskom vijeću je da se odredi kako i na koji način.

- Nije nužno da svaka plaža ima isti model, ima ih različitih. Jedan od modela je da to preuzme primjerice gradsko poduzeće Gradski parking ili da se jednostavno po uzoru na institucije koje se bave sportskim objektima osnuje neka četvrta institucija koja će se baviti održavanjem i upravljanjem plaže, nastavio je Lugović.

Vijećnicu je zanimalo upravo to - hoće li investicija vrijedna 20 milijuna kuna ići u koncesiju ili će to ostati gradska plaža.

- Može biti različitih modela, odnosno može biti gradska, može biti pod koncesijom ili jedno i drugo. Primjerice, može koncesionirati samo beach bar. Sve ovisi koji model i način daje najviše benefita. Oni su i ekonomskog karaktera da ta plaža ima dobar odjek i dobar brend te da donosi neki novac da sve ovo što je uloženo nije bačen novac, zaključio je pročelnik Lugović.
djelomob1.jpg

Najnovije
 • Nedjeljno litretavanje: Stiže jesen, pred nama je promjenjivo vrijeme
  Information
  Podijeli
  Information

  Nedjeljno litretavanje: Stiže jesen, pred nama je promjenjivo vrijeme

  Information
Najčitanije
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57, Vodice
mob. 091 888 0500 / 091 6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Image is not available
Kamila Pamukovića 57,
mob. 091 888 0500
091/6217 217
Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close