Srpanj 30, 2019 4947

Vijećnik Ante Juričev Grgić pokrenuo raspravu

Radovi na parku neće započeti u rujnu, ali stabla se neće dirati

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
Jedna od tema jučerašnjeg Aktualnog sata bila je i park na Trgu kneza Branimira. Nedavno je objavljeno kako Grad Vodice planira započeti radove na uređenju i da se pozivaju građani da svoje primjedbe upute na adresu Grada.


- To je već četvrti projekt od ere Rade Ivasa koji je plaćen. Ovi do sad su odbijeni. Što će svaki gradonačelnik imati svoj projekt? Malo prije sam govorio o prioritetima, a to je kanalizacijski sustav. Kakav park? Što parku fali? Ima gdje potrošiti novac? Jedinu oazu zelenila idemo uništiti. Potući stabla, postaviti ih šest u sredini i posaditi grme i staviti sve u beton. Ovaj projekt gradonačelnice, pod vašom je rukom. Slučajno se nemojte dirati u park i stabla. Nemojte govoriti da su stara, zelena su i to je dovoljno, naveo je Ante Juričev Grgić, vijećnik Liste našeg mista.

Dogradonačelnik Bosotin je kazao kako smo svi svjesni da zahtijeva rekonstrukciju i obnovu. Jer, digli su se ivičnjaci, dječje igralište je takvo kakvo je, šetnica je loša, klupa nema.

- Grad Vodice je napravio projektni zadatak i raspisao natječaj za projektiranje parka. Natječaj je dobio Studio Art iz Šibenika, a u zadatku je sve bilo jasno, otprilike okvirna vrijednost investicije koliko smo spremni uložiti, jasno je vidljivo da se sva stabla koje je moguće spasiti spasu, da se napravi novo dječje igralište, u donjem dijelu parka zog za balote, jedan bunar, vodoskok ili špina, ostavi spomenik stradalim vatrogascima na istom mjestu – bi li to bilo na onakvom kamenu razgovaralo bi se s DVD-om Vodice, odgovorio je dogradonačelnik Stipe Bosotin.

U tom smjeru su krenuli i sve dogovorili. Međutim, Studio Art je napravio tkz. vizualizaciju koju su pustili u medije da vide što će građani reći. Radovi neće započeti u rujnu, nego nakon javnog natječaja koji slijedi nakon glavnog projekta.

- Glavni projekt nije završen ni započet. Studio Art nije dobio nikakva financijska sredstva. Istina je da je on pogriješio, da se stabla ne trebaju mijenjati, zaključio je dogradonačelnik Bosotin.

Također, ova tema je potaknula raspravu u povišenim tonovima.
Poslijednja izmjena dana Utorak, 30 Srpanj 2019 19:58
djelomob1.jpg