Kolovoz 03, 2019 4234

Pronađeno skoro nikad manje 'rezervacija'

Izgleda da je upozorenje o prikupljanju plažnih rekvizita urodilo plodom

Ocjeni sadržaj
(1 Glasaj)
Nakon najavljene akcije protiv rezervacije plažnih mjesta, komunalce je na terenu dočekao mnogo manji broj ručnika, ležaljki i ostalih rekvizita. Posljednja dva dana posvetili su uklanjanju na Plavoj plaži, Lovetovu i Srimi sve do kraja, odnosno hotela Duje.


- Uklanjali smo rekvizite jučer i danas u 6:30 h. Nismo ih odnosili ni bacali. Zasad smo ih tek prikupili na hrpu sa strane kako bi ih ljudi mogli uzeti i kako bi ovo bio još jedan znak upozorenja da se takvo što ne može raditi, kazao nam je komunalni redar Blagodar Španja.

Na akciju ih je natjerao ružan trend rezerviranja plažnih mjesta koji je posljednjih desetak dana uzeo maha. No, izgleda da je sama najava urodila plodom. Već jučer pronađeno je manje rekvizita nego inače, a jutros gotovo duplo manje.

- Drago nam je da smo toga uspjeli puno manje naći. No, s akcijama uklanjanja i prikupljanja nastavljamo do daljnjega, upozorio je redar Španja.

Ovakve, pomalo bezobrazne rezervacije uobičajene su na brojnim turističkim destinacijama. Prije četiri godine Vodice im je prvo odlučilo stati na kraj, a postavljeno je i desetak tabli s upozorenjima o takvoj zabrani na hrvatskom i engleskom jeziku.
Poslijednja izmjena dana Subota, 03 Kolovoz 2019 11:26
djelomob1.jpg