Studeni 20, 2019 5064 Ilustracija/Pixabay

Pet ministarstva podržalo zabranu: Hoće li Hrvatska još do kraja godine zabraniti petarde?

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Nakon Ministarstva znanosti i obrazovanja, turizma, zdravstva, gospodarstva, poduzetništva i obrta i Ministarstvo poljoprivrede podržalo je zabranu korištenja petardi tijekom cijele godine u cilju zaštite ljudi, životinja i okoliša te održavanja sigurnosti i mira. 

Udruga Prijatelji životinja smatra ove podrške daljnjim napretkom na putu prema uvođenju potpune zabrane korištenja petardi. To već godinama traže građani, udruge za zaštitu životinja, liječnici te druge skupine građana uznemirene bukom petardi i posljedicama njihova korištenja. dalo je potporu kampanji za zabranu uporabe petardi tijekom cijele godine, javljaju iz udruge "Prijatelji životinja".

Nakon novih pritužbi i dopisa udruga za zaštitu životinja oglasili su se i liječnici te druge zabrinute skupine i pojedinaca koji traže od MUP-a hitne izmjene Zakona o eksplozivnim tvarima kako bi se smanjila uporaba petardi koje se najviše koriste tijekom božićnih blagdana. – prenosimo s portala HRT

Naglašavaju pak da profit proizvođača opasnih eksplozivnih tvari, koje su ranije bile s razlogom zabranjene tijekom cijele godine, ne smije biti važniji od javnog interesa te da novcem ne možemo mjeriti izgubljene prste ili vid djeteta ili život stradale životinje.

Potaknuti opasnim posljedicama buke i korištenja petardi za životinje i djecu, ali i ostale građane, Prijatelji životinja pokrenuli su peticiju za zabranu korištenja pirotehničkih sredstava tijekom cijele godine. Peticiju, koja se nalazi na www.prijatelji-zivotinja.hr, potpisali su već mnogi građani i poznate osobe.

Vas pitamo u anketi ispod: Treba li u potpunosti zabraniti upotrebu petardi

{{jlexhelpful name="Treba li u potpunosti zabraniti upotrebu petardi" key="k2_1" section_id="2" }}

djelomob1.jpg