24 Stu 2019 FB privatni album
    2223

Podržavate li financijski štrajk privatnog sektora?: Štrajk upozorenja održat će se 2. i 3. prosinca, kad će biti suspendirane sve uplate prema državnom i lokalnim proračunima

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)
0
Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 24 Studeni 2019 13:44

Udruženje zaposlenika i poslodavaca privatnog sektora organizira prvi financijski štrajk privatnog sektora. Štrajk upozorenja održat će se 2. i 3. prosinca, kad će biti suspendirane sve uplate prema državnom i lokalnim proračunima (PDV, porez na dobit, mirovinski i zdravstveni doprinosi, režije, ...), a pozivaju sve privatnike da im se pridruže.

Naime, osnivanje udruge zaposlenika i poduzetnika privatnog sektora pokrenuto je radi stvaranja pritiska na Vladu sa ciljem poreznog rasterećenja privatnog sektora, glavne lokomotive državnih financija.

Kako navode, s obzirom da se premijer pohvalio suficitom i odličnim stanjem državnih financija (a dokazao kroz rast svih sastavnica rashodovne strane proračuna unatrag par godina), smatramo da postoji dovoljno prostora za porezno rasterećenje glavnih „punitelja“ državnog proračuna – zaposlenika i poslodavaca privatnog sektora.

Zaposlenici i poslodavci privatnog sektora, kao najbitniji punitelji proračuna, od Vlade RH zahtijevaju  
1. smanjenje poreza na dohodak na 8% uz podizanje neoporezivog praga plaće na medijan RH (5.500kn)
2. smanjenje PDVa na 22% za sve proizvode i usluge
3. smanjenje poreza na isplaćenu dobit na jedinstvenu stopu od 8%, uz ukidanje poreza na reinvestiranu/zadržanu dobit.

S obzirom na rast prihoda proračuna u zadnjih nekoliko godina, tri godišnja ciklusa (2020. – 2022.) bit će sasvim dovoljna za ispunjenje prethodno spomenutih zahtjeva.

„Ukoliko Vlada odluči ignorirati naše zahtjeve i ne uvrsti trećinu traženih rasterećenja u proračun za 2020.godinu, pokrenut ćemo opći financijski štrajk privatnog sektora prema svim subjektima javnog sektora, tj. suspendirat ćemo sve uplate PDVa, poreza na dobit, doprinosa i troškova režija“ – poručili su na Facebooku iz Udruženja zaposlenika i poslodavaca privatnog sektora te su naglasili da ukoliko Vlada ne ukalkulira zahtjeve u proračun za iduću godinu i smanji poreze, štrajk će se produživati po dva radna dana svakog narednog mjeseca, sve do ispunjenja zahtjeva.

Vas u anketi pitamo: Podržavate li zahtjeve udruge zaposlenika i poduzetnika privatnog sektora?

 

djelomid1.jpg


Najnovije
Najčitanije

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Leć - Vodice
+385 22 443 787

TRŽNICA VODICE

Slider
Oglasi
Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica

Please publish modules in offcanvas position.

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling your phone

0:00

Thanks,
We will call you back soon.

Whatsapp
Pošaljite vijest ili fotografiju za portal INFOVODICE putem Whatsup-a

Kontakt

Kontakt

Close