Prosinac 04, 2019 2982

PITA SE VIJEĆNICA BANDL VALEŠ: Nagrada se primila, a Plava zastava se nije zavijorila?

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

Zašto se Plava zastava ove godine nije vijorila, a nagrada se primila te koje se zračenje točno mjeri na ambulanti u čijoj blizini nisu bazne stanice – pitala je vijećnica LNM Meri Bandl Valeš.

-    U proračunu za 2019. previđen je iznos za podizanje dvije Plave i jedne Bijele zastave u iznosu od 120 tisuća kuna. Kome se uplaćuje taj iznos, koliko točno i koji je razlog da se ta zastava nije zavijorila na predviđenom mjestu?, upitala je vijećnica LNM Meri Bandl Valeš.

 Na mnogim su sjednicama pitali o onečišćenju mora i uz odgovore da je kvaliteta mora neupitna – nadovezala se: Koji je razlog da ta zastava nije podignuta i ove godine ili je mislite podignuti za Božić?

-    To je do sada uvijek podizala gradonačelnica, a komunalno poduzeće Leć je za projekt Jadran bez plastike dobilo priznanje za najuspješniji organizirani projektni dan Plave zastave u RH, a nje u Vodicama uopće nema, zaključila je Bandl Valeš.

Njena pitanja proslijedit će se komunalnom poduzeću Leć u čijoj su domeni Plave zastave. 

Nadalje, bazne stanice i mjerenja zračenja bile su tema njenog drugog pitanja. 

-    Postavljeni su temelji za dječji vrtić u Dočinama, što ste poduzeli po pitanju uklanjanja bazne stanice koja se nalazi u neposrednoj blizini? Danas smo svjedoci da se na zgradu kod ambulante postavio sustav monitoringa zračenja elektromagnetskih polja, a građani na određenoj stranici mogu vidjeti ta mjerenja. No, mene zanima zašto je to tamo postavljeno, a ne gdje će biti vrtić ili tamo gdje ima deset baznih stanica na policijskoj postaji i hotelu Scala?, upitala je vijećnica.

Činjenica je, nastavila je, da u krugu od 400 m tamo nema baznih stanica. Bila su dva prosvjeda, zaustavljeno je postavljanje. Što će to tamo mjeriti? Zašto je potrošeno 19 tisuća kuna i postavljeno na ambulantu, a nije postavljeno gdje treba, tamo gdje su bazne stanice?-    Naš viši stručni suradnik Ivan Meštrov je sa stručnim timom analizirao lokacije za bazne stanice. Jedna od prvih je ta koju ste naveli. Uređaj nije fiksiran, nema temelje i lako se može premjestiti na druge lokacije, konstatirala je gradonačelnica.


 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 04 Prosinac 2019 18:12
djelomob1.jpg