Prosinac 05, 2019 5759

VIDEO PRILOG: Pogledajte kako napreduju radovi u Dočinama

Dinamika radova na dječjem vrtiću ide prema planu: Do Božića će biti nalivena ploča iznad prizemlja

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

U pratnji glavnog inženjera Minigradnje obišli smo radove na izgradnji dječjeg vrtića u Dočinama. Od početka radova prošlo je tri mjeseca, sve teče prema planu pa sudeći prema toj dinamici do Božića bi se trebala naliti ploča iznad prizemlja.

-    Što se tiče dinamičkog plana mi smo trenutno zadovoljni. Kišni period kroz studeni nam ga je malo pokvario, no u jednom dijelu smo bili ispred plana tako da se to sve izbalansiralo. Vjerujem da ćemo krajnji rok poštovati i tu ne bi trebalo biti problema, priča nam inženjer Frane Šimić.

Inače, po ugovoru rok izgradnje je 348 kalendarskih dana. Projekt je jako dobro razrađen, raspolažu s dovoljnim brojem ljudi i opremom.

-    Do sada smo izveli 80 % zidova u prizemlju, jedan dio smo već počeli šalovanjem ploče tako da bi do Božića trebali izbetonirati ploču iznad prizemlja te nastaviti radove na prvom katu. 

U veljači bi trebali izvesti armirano-betonske radove na objektu. Kasnije kreću s uređenjem okoliša, fasade i svega ostalog.

Također, inženjer gradilišta je odgovorio na pitanje vijećnika LNM Ante Juričev Grgića – zašto je ugrađeno puno željeza u temelje vrtića.

-    Smatram da ga nikad ne može biti previše. Ovo je sve rađeno prema eurokodu, odnosno europskim normama te se gleda na kvalitetu, da bude dugotrajno te dobar konačan proizvod. Iza ograde se možda tako čini, no opterećenja tako zahtijevaju.Projekt je prošao reviziju te zasigurno ničeg nije viška ugrađeno.

-    U drugom, trećem mjesecu kad nam dođe ljepše vrijeme smatram da ćemo sve samo još ubrzati. Hoće li se raditi preko ljeta odlučit će Grad, ali do kraja 2020. vrtić bi trebao biti useljiv, konstatirao je Šimić.

Snimke radova iz zraka i ostale pojedinosti pogledajte u video prilogu, a fotografije izgradnje tijekom ova tri mjeseca u galeriji ispod

{YouTube}
}
Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 05 Prosinac 2019 22:49
djelomob1.jpg