Siječanj 14, 2020 18144 FB privatni album

Ističu da jao onima koji zaglibe u svijetu droge, a i nama s lošim pravosuđem

VODIČANI O MASAKRU U CENTRU SPLITA: ”Kći bi mi plakala 'majko spasi me, da nikada više ne uđem u to'”

Ocjeni sadržaj
(6 glasova)

Prošla su tri dana od splitskog krvoprolića u kojem je 25-ogodišnji Filip Zavadlav ubio trojicu pripadnika narko-scene koji su, navodi se po medijima, dugo ucjenjivali i prijetili njemu, bratu, ali i čitavoj obitelji. Čim se je pojavila pozadina ovog strašnog čina, građani su počeli masovno pisati komentare podrške i veličati Filipa u narodnog heroja. Podrška još uvijek ne jenjava pa smo upitali naše sugrađane što misle o svemu tome. 

-    Ja sam taj pakal prošla. Moja mlada kćer je bila u tomu. Sto puta sam bila pri pomisli sve ih potući, pobiti i tako dalje. Dođe ti da presudiš tome koji je to napravio, ali pokopao si onda sebe i svoju obitelj. Ja ga razumim u potpunosti, ali nije imao pravo to napraviti. Mislim da policija i pravosuđe ne rade dobro svoj posao ili im je to zabranjeno. 

Jedan ovisnik je toliko željan droge i slobode, ali se ne može osloboditi. Tu su puste tablete i liječenja. Kći bi plakala 'majko spasi me, da nikada više ne uđem u to'. I dođe momenat i ona to opet radi. Nitko te tu ne more spasiti, ni otac, ni brat, a ni sveti Petar, nego sam sebe. No, pitanje je bih li osudila Filipa Zavadlava? Na vagi sam. Ne odobravam, ali razumijem. – J.V.

Neučinkovit sustav, uništeni životi:

-    Ne branim ga. Žao mi ga je jer je sustav zakazao na SVIM razinama. Dok ne riješimo sudstvo mi se pomaknuti nećemo.  Socijalna služba o njemu nije adekvatno skrbila jer se lakše i manje riskantno petljati u posvađane supružnike i lažne prijave istih, praviti se da radiš nego ući u kuću s ovakvim profilima di se može izgubiti glava i di isti socijalni radnici nemaju nikoga da ih štiti. Isti ti znaju da su policija i dileri povezani i zajedno dijele dobit, a sa njima i sudstvo koje neće kazniti iste ili će ih kazniti minimalno. Dok ne dođe do drakonskih kazni mi se u ničemu nećemo pomaknuti s mista... Jadan momak i svi mi u ovoj vuko*** di ništa ne funkcionira....Diler nije ništa manje kriv od sudca – M.I.

-    Nažalost ovo se događa kad sustav nije učinkovit i kad zakažu institucije.. Ne odobravam ovakav način obračuna i nisam za to da se pravda uzima u svoje ruke. Ovim činom se nije rješija problem, samo je sebe dublje zakopa. Njegov brat je i dalje ostao problem roditelja. Sad su ostali bez dva sina. – T.B.

-    Osuđujem ovakvu vrstu uzimanja pravde u svoje ruke, bez obzira na okolnosti. Uzevši ta tri života privremeno je riješio svoj ‘problem’. Međutim, istovremeno je uništio svoj, kao i živote svoje obitelji koja je ionako disfunkcionalna u ovakvom hrvatskom društvu u kojem ovaj slučaj može biti primjer za ostale mlade ljude koji se ne mogu osloniti na pravdu i institucije. – B.F.

”Ajde ti budi policajac”:

-    Meni ovo sve liči na ovaj novi film Joker. Tko je gledao, znat će na što mislim. Ipak, mislim da nije u redu ovakvo rešetanje usmjereno prema policiji. Prva stvar, nitko se ne pita što da je bilo slučajnih žrtava. On je bio rastrojen, šta da je u tom svom ludilu upucao nečije dijete, majku, oca? Brkaju se kruške i jabuke, svi su najpametniji iza svojih strana ekrana i u svome kauču. Huška se i poziva da se svijet vrati u divlji zapad ili da postanemo divlji istok. Kako znate da policija ne poduzima ništa? Jeste li vi ikada prijavili nešto pa sve znate? Jadni za crkavicu svakodnevno riskiraju živote. Ajde ti budi policijac. – R.V.
 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 14 Siječanj 2020 15:55
djelomob1.jpg