Listopad 08, 2011 3255

Učiteljica Tatijana Roca za svoj rad nagrađena godišnjom nagradom 2011.

Ocjeni sadržaj
(0 glasova)

nagrada
Povodom svjetskog dana učitelja u HNK Šibenik održana je Svečana akademija na kojoj su dodijeljene godišnje nagrade za uspješan i kvalitetan rad učiteljima naše Županije. Na prijedlog učiteljskog vijeća Osnovne škole Vodice povjerenstvo naše Županije tu je nagradu dobila učiteljica glazbene kulture - Tatijana Roca.

41. godina u službi

U osnovnoj školi Vodice radi od 1970. godine kao učiteljica Glazbene kulture. Po dolasku u školu uključila se u izvannastavne aktivnosti vodeći kao zborovođa školski pjevački zbor i mali orkestar, njegujući zborno pjevanje do te mjere, da svake godine niže uspjehe na smotrama u Šibeniku.

U izvanškolskih aktivnostima uključuje školsku djecu u pokladne užance, promičući školsku pokladnu promenadu i radeći na pokladnim priredbama. Bila je prvi glazbeni pedagog vrsnim učenicima nadareni glazbom, pa i učitelj klavira i harmonike tim učenicima.

Inicijator je mnogih projekata u školi: prvi pljesak škole, prvi koncert i dr.

Radeći u školi i Gradu na promicanju zbornog pjevanja bila je zborovođa mnogih zborova i glazbeni pedagog.

Uz taj mukotrpan pedagoški rad ne promiču joj ni užance. Kroz školsku djecu i njihove roditelje sakuplja nematerijalnu građu Vodica. Radi kao voditelj u KU "Vodiške perlice" kroz koje je otrgnula stare užance iz zaborava.

"Da se opet rodim, bila bi učitelj glazbene kulture", rekla je učiteljica Tatijana.

Od djetinstva bila mi je najveća radost raditi za dobro drugih, jer "Znanost i umjetnost uzdižu vrijednost čovjeka"..Beethoven

Kako kvalitetan i kreativan učitelj za svoj rad nagrađena je godišnjom nagradom 2011.

 

Foto: www.mok.hr

Poslijednja izmjena dana Petak, 16 Svibanj 2014 21:05
djelomob1.jpg